PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 9 d. 14:25

Lietuvos dainų šventės eisenoje dalyvavo Skuodo krašto atstovai

Skuodas

Etaplius.ltŠaltinis: Skuodo rajono savivaldybės inf.


308528

Pasipuošę tautiniais rūbais ir atributika, simbolizuojančia susitelkimą, stiprybę ir vienybę, Skuodo krašto žmonės beveik 40-ies tūkstančių šimtmečio Dainų šventės dalyvių minioje keliavo iš Katedros aikštės link Vingio parko, kur įvyko šios ypatingos savaitės finalas – koncertas „Kad giria žaliuotų“.

Eisenoje, kur paprastai dalyvauja beveik visi šventės atlikėjai ir kūrėjai, Skuodo kraštui atstovavo:

Skuodo rajono kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Pintinis“ (vadovė Lidija Riepšienė);

Skuodo rajono kultūros centro moterų choras „Apuolė“ (vadovė Rasa Andersen);

Jungtinis Lietuvos vaikų choras-Mosėdžio gimnazija (vadovė Alina Gadeikienė).

Už puikius pasirodymus vienoje svarbiausių Lietuvos švenčių kolektyvams dėkojo, kolektyvus palaikė ir kartu eisenoje dalyvavo Savivaldybės meras Stasys Gutautas kartu su žmona Narute Gutautiene, Savivaldybės vicemerė Inga Jablonskė, Savivaldybės administracijos direktorė Levutė Staniuvienė.

Eisenoje taip pat dalyvavo ir galybę šventės organizacinių klausimų sprendę Lietuvos dainų šventės koordinatorė Skuodo rajone Laura Popovienė, Skuodo rajono kultūros centro direktorius Vidmantas Valinskis, jo pavaduotoja Dalia Ragauskaitė, paramedikė Dalia Motuzaitė.

Džiugiai nusiteikę dalyviai bendravo su eiseną stebėjusiais žiūrovais, sveikino vienas kitą su reikšminga Valstybės diena. Kalba, šokiu ir daina buvo linkima gerovės ateities šimtmečiui. LRT televizijai taip pat buvo įdomūs Skuodo krašto kolektyvų atstovų šventės įspūdžiai.

Visą Dainų šventės savaitę apibendrinusiame koncerte „Kad giria žaliuotų“ gražiausias Lietuvos dainas dainavo Skuodo rajono kultūros centro moterų choro „Apuolė“ (vadovė Rasa Andersen) ir Jungtinio Lietuvos vaikų choro-Mosėdžio gimnazijos (vadovė Alina Gadeikienė) kolektyvai. Šių kolektyvų nariai puikiai įsiliejo į Vingio parko estradoje buvusių 12 000 atlikėjų gretas.

21 val. „Tautišką giesmė“ sujungė visus lietuvius visame pasaulyje. Valstybės dienos proga jau šešioliktą kartą sugiedotas valstybės himnas.