PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugpjūčio 7 d. 09:44

Lietuvos bendrovė INIKTI – didžiausios pasaulyje asociacijos narė

Lietuva

Aivaras Stumbras, INIKTI įkūrėjas ir vadovas (autorių nuotr.)

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


313046

Lietuvos tvarios energetikos kompanija INIKTI tapo vienos didžiausių pasaulyje atsinaujinančios energijos asociacijų – Vokietijos federalinės vėjo energijos asociacijos (BWE) nare.

„Vėjo energija yra labai svarbi siekiant Europos Sąjungos užsibrėžto atsinaujinančių šaltinių energetikos tikslo. Vokietija, Europos vėjo energetikos lopšys, gali būti geru pavyzdžiu daugeliui šalių, kaip reaguoti į klimato kaitos ir energijos stokos iššūkius. INIKTI jau ne vienerius metus dirba Vokietijos vėjo energetikos pramonėje, dalyvauja bendrų vėjo parkų projektuose, bendradarbiauja su stambiausiais elektrinių gamintojais. Todėl narystė šioje asociacijoje mums - svarus veiklos įvertinimas ir tarptautinio pripažinimo ženklas, jog esame teisingame tvarumo kelyje“-, sako Aivaras Stumbras, UAB INIKTI įkūrėjas ir vadovas.

Federalinė vėjo energijos asociacija (BWE), nuo pat jos įkūrimo 1996 metais svariai prisideda, kad Vokietija užtikrintų ekologišką energetikos perėjimą, išlikdama konkurencinga ir kurdama ekologiškas darbo vietas. Vienijanti apie 17 000 narių, ji yra viena didžiausių pasaulyje atsinaujinančios energijos asociacijų ir jau daugelį metų sėkmingai kovoja už tvarią ir efektyvią vėjo energijos plėtrą Vokietijoje ir geriausią šios energijos panaudojimą. Iki dešimtmečio pabaigos Europos Sąjunga yra išsikėlusi tikslą pasiekti 45 procentus elektros gamybos iš atsinaujinančių šaltinių energijos. Tam instaliuota vėjo energijos galia turės būti padidinta 117 GW.

Federalinės vėjo energijos asociacijos specialistai taip pat dirba su vėjo energijos plėtra Europoje ir pasauliniu mastu tokiose tarptautinėse asociacijose kaip „WindEurope“, „Global Wind Energy Council“ (GWEC) ir Pasaulio vėjo energijos asociacija (WWEA).

„Federalinė vėjo energetikos asociacija – stiprus Lietuvos kompanijos INIKTI partneris, padėsiantis siekti ambicingų atsinaujinančios energijos tikslų ir būti visos Europos tvarios energetikos aktualijų kontekste. Net 13 BWE regioninių asociacijų palaiko intensyvų tinklo kūrimą, patarimus ir informaciją vietoje, todėl dirbdami regioniniuose projektuose Vokietijos žemėse, esant būtinybei, galėsime gauti konsultacinę asociacijos paramą “, – teigia Mindaugas Vasiliauskas, INIKTI verslo plėtros skyriaus vadovas.

Klimato kaita bei didėjančios energijos sąnaudos yra ir išliks pagrindiniais XXI amžiaus iššūkiais. Saugiai, švariai vėjo energijai šiandien tenka pagrindinis vaidmuo labiau nei bet kada anksčiau.

Uždaroji akcinė bendrovė INIKTI – vienintelė privati lietuviško kapitalo įmonė, teikianti išimtinai visas paslaugas atsinaujinančios energetikos rinkoje – vėjo, saulės, baterijų – pradedant projektų vystymu, statybos generaline ranga, jėgainių montavimu, išmontavimu ir baigiant ilgalaikiu techniniu aptarnavimu bei turto valdymu.

Reklama