PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Spalio 1 d. 10:04

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla Klaipėdoje prisijungė prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto

Klaipėda

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla. BNS/Fotobankas nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: ŠMSM inf.


321374

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla Klaipėdoje prisijungė prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto, pranešė Švietimo ministerija.

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla Klaipėdoje prisijungė prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) ir tapo šio universiteto padaliniu – Lietuvos jūreivystės akademija.

„Šiandien baigiamas įgyvendinti vienas iš prioritetinių Vyriausybės siekių studijų srityje – sustiprinamos valstybinės kolegijos. Tai leis regionuose užtikrinti didesnę kokybiškų, į regionų darbo rinkos poreikius orientuotų studijų programų pasiūlą, modernesnę studijų infrastruktūrą, plėsti mokslinę veiklą“, – pranešime sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Studijų sąlygos įstojusiems šiais ar ankstesniais metais į Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą nesikeičia.

Nuo kitų mokslo metų baigiantieji kolegines studijas Lietuvos jūreivystės akademijoje gaus VILNIUS TECH profesinio bakalauro diplomus.

Kaip Vyriausybė buvo numačiusi valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo plane, Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai prisijungus prie VILNIUS TECH, Klaipėdoje ir toliau bus vykdomos koleginės jūrų inžinerijos bei jūrų technologijų krypčių studijos, jūrų transporto sektoriaus darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo mokymai, ateityje numatoma kurti ir naujas studijų programas – atsinaujinančių energijos šaltinių jūroje inžinerijos, uosto ir laivybos inžinerinio valdymo.

Taip pat numatoma statyti naują Jūrų inžinerijos ir atsinaujinančios energijos kompetencijų centrą, kuriame bus vykdomi ir praktiniai jūrinio vėjo jėgainių bei jas aptarnaujančio laivyno darbuotojų mokymai.

Ministerijos teigimu, atsinaujinęs VILNIUS TECH rengs ne tik oro, žemės, bet ir vandens transporto specialistus, kurs intermodalinių pervežimų sistemas.