PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 29 d. 18:50

Lietuviai šią vasarą atostogoms dažniau rinkosi jau patikrintas kelionių kryptis

Lietuva

Atostogos. Pixabay.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


316088

Šią vasarą lietuviai atostogauti dažniau vyko į kaimynines bei tolimesnes Europos šalis.

„Telia“ skaičiavimais, daugiausia mobiliųjų duomenų šią vasarą tautiečiai išnaudojo būdami Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Norvegijoje bei Italijoje.

Bendrovės duomenimis, patį didžiausią tarptinklinio ryšio apimčių augimą pademonstravo Turkija ir Šveicarija, kuriose mobiliojo interneto paklausa išaugo atitinkamai 93 proc. ir 70 proc.

„Vokietija ir Norvegija ne vieną dešimtmetį pirmauja tarp vykstančiųjų užsidirbti, o nesunkiai automobiliu pasiekiamos Lenkija ir Latvija poilsiautojus traukia kaip alternatyva Lietuvos pajūriui. Šiųmetį Turkijos populiarumą galima paaiškinti kiek anksčiau prasidėjusiu vasaros sezonu ir itin dideliu skrydžių iš Lietuvos skaičiumi, kai įprastai žiemą slidinėjančiųjų lankoma Šveicarija tautiečius galėjo sudominti dėl populiarėjančio aktyvaus poilsio kalnuose“, – pranešime cituojama įmonės mobilaus ir fiksuoto ryšio vadovė Eglė Sonata Padagaitė.

Kaip rodo bendrovės duomenys, užsieniečių, atvykusių į Lietuvą, skaičius šią vasarą, lyginant su praėjusiais metais, keitėsi nežymiai.

Sprendžiant pagal mobiliojo ryšio duomenis, daugiausia atvykėlių Lietuvoje buvo iš Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Vokietijos ir Latvijos.