PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 23 d. 17:24

Lietuva Ukrainos rengimąsi narystei ES parems 1 mln. eurų

Pasaulis

V. Zelenskis / Dainius Labutis/ELTA

EtapliusŠaltinis: ELTA


325546

Vyriausybė pritarė sprendimui prisidėti prie Europos Komisijos (EK) lėšomis finansuojamo projekto „ES integracijos paramos priemonė Ukrainai“ įgyvendinimo. Lietuva šio projekto įgyvendinimui iš Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondo ketina skirti 1 mln. eurų.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, projektu siekiama padėti Ukrainos viešojo sektoriaus institucijoms ir jų darbuotojams valdyti ir koordinuoti Europos Sąjungos (ES) integracijos procesus, atlikti teisės aktų vertimus bei užtikrinti visuomenės informavimą apie Ukrainos eurointegracijos procesą.

„Aš tikrai žinau, kad Ukraina, kaip ir Moldova, tikrai taps ES nariais. Procesas nebus lengvas, todėl Lietuva stoja draugėn su Europos Komisija padėti Ukrainos ministrams, viceministrams, parlamentarams, derybininkams suvokti iššūkio mastą ir tinkamai jam pasirengti“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Trejus metus truksiančio projekto įgyvendinimui EK skiria 10 mln. eurų. Numatyta, kad finansavimas bus teikiamas trimis etapais: 2025 ir 2026 m. – po 330 tūkst. eurų, o 2027 m. – 340 tūkst. eurų. Projektą vykdo Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).