PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 15 d. 12:00

Lietuva Ukrainai perdavė krautuvų, priekabų ir sulankstomų lovyčių

Lietuva

Parama / KAM nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


314142

Lietuva toliau nenutrūkstamai teikia karinę paramą Ukrainai – rugpjūčio 15 dieną kariaujančią šalį pasiekė Ukrainos kariuomenei skirti krautuvai, priekabos ir sulankstomos lovytės.

Iš viso rugpjūčio mėnesį Ukrainai bus perduota 14 vienetų M113 šarvuočių, trumpo nuotolio oro gynybos paleidimo sistemų su raketomis, priešdroninių sistemų, priešdroninių individualių slopintuvų, visureigių su atsarginėmis detalėmis, krautuvų, šautuvų, šaudmenų, dūminių užtaisų, ginklų priedų ir jų dalių.

Lietuva, reaguodama į Ukrainos prašymus, šiemet jau pristatė 155 mm amunicijos, šarvuočių M577, šarvuočių M113, antidronų sistemas, žiemos sezonui reikalingą įrangą ir šiltų rūbų komplektų, prieštankinio granatsvaidžio „Carl Gustaf“ šaudmenų, nuotolinio detonavimo sistemų RISE-1, generatorius, dalimis išardytą lengvąjį atakos lėktuvą L-39ZA „Albatros“ ir kitą paramą.

Lietuva Ukrainai nuo karo pradžios suteikė karinės paramos už daugiau nei 641 mln. eurų. Bendra Lietuvos parama Ukrainai – ilgalaikė ir perkopė vieną milijardą eurų.