PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 9 d. 22:45

Lietuva turi sidabrą! Bgirl Nicka tapo olimpine vicečempione

Lietuva

Dominika Banevič iškovojo sidabrą / Kipras Štreimikis

Dominykas GriežėŠaltinis: ALFA.LT


313494

Istorinis, pirmą kartą vykęs olimpinis breiko turnyras Lietuvoje bus prisimenamas ilgai – septyniolikmetė Lietuvos viltis, breikerė Dominika Banevič – Bgirl Nicka pateko į finalą, kuriame susikovė su praėjusių metų pasaulio vicečempione iš Japonijos, 25 metų Bgirl Ami.

Artistiška japonė prieš itin išvermingą ir technišką lietuvę – toks finalas laukė po nuožmios atrankos. Po apylygės trijų raundų kovos laimėtojas nebuvo akivaizdus, tačiau devynių teisėjų verdiktas buvo vienareikšmiškas – japonė laimėjo visus tris raundus ir iškovojo auksą, D. Banevič pelnė sidabrą ir tapo vicečempione.

Kelias link medalio

Kovą dėl medalio D. Banevič pradėjo trimis kovomis B grupėje, susitikusi su JAV, Australijos ir Prancūzijos atstovėmis. Po visų trijų kovų lietuvė tapo lydere B grupėje, turinčia penkis iškovotus raundus iš šešių galimų ir 42 balus, skirtus teisėjų.

Dominika Banevič / Kipras Štreimikis

Pirmojoje kovoje Nickos laukė breiko šokėja Bgirl Syssy. Abi merginos – pasaulio čempionato prizininkės. Šokėjų kova truko du raundus. Pirmasis raundas baigėsi 4:5 prancūzės pergale.

Tačiau antrąjį raundą laimėjo Nicka rezultatu 7:2.

Bendras rezultatas – 11:7 lietuvės naudai. Antrojoje kovoje lietuvės laukė 21 metų JAV atstovė Logistx, kuri po pirmojo visų keturių grupės šokėjų pasirodymų buvo lyderė, savo priešininkę australę įveikusi sausu rezultatu – 0:18. Tačiau susitikimas su lietuve Logistx nebuvo malonus – Bgirl Nicka laimėjo pirmąjį raundą 5:4.

Dominika Banevič / Kipras Štreimikis

Antrąjį raundą D. Banevič sekėsi dar geriau – pavyko iškovoti pergalę 8:1. Bendras rezultatas kovos rezultatas – 13:5.

Trečioji kova Nickos laukė su silpniausia B grupės šokėja – 36 metų australe Rachael Gunn, žinoma kaip Bgirl Raygun, prieš tai sausai pralaimėjusia amerikietei Bgirl Logistx (0:18). Pastaroji kova D. Banevič tapo savotišku lengvu pasivaikščiojimu po parką.

Pirmąjį raundą lietuvaitė laimėjo maksimaliu rezultatu – 9:0. Antrąjį Bgirl Nickai taip pat pavyko laimėti – 9:0. Bendras rezultatas – pergalės abiejuose raunduose ir 18 taškų.

Ketvirtfinalyje Bgirl Nicka susitiko su 31 metų Kinijos atstove Bgirl Ying Zi, kurią įveikė kone sausu rezultatu – laimėjo visus tris raundus, surinko 26 balus iš 27 galimų.

Tris raundus trukusią kovą pradėjo kinė, tačiau lietuvė iškart pradėjo dominuoti, o ypač gerai pasirodė antrojo raundo metu. Tuo tarpu keliolika metų vyresnei Ying Zi antrajame raunde jau ėmė trūkti jėgų, o trečiajame raunde buvo aiškiai matyti, kad jaunesnė lietuvė turi daugiau jėgų, nei varžovė.

Dominika Banevič / Kipras Štreimikis

Pusfinalyje D. Banevič laukė dar viena, pajėgesnė Kinijos atstovė – 18-metė Bgirl 671. Pastaroji breikerė jau buvo kartą laimėjusi prieš lietuvę, be to, taip pat turi jaunatviškos ištvermės.

Kova prasidėjo nuo to, kad kinė pavogė iš D. Banevič pradžią (lietuvė bandė pradėti šokti, tačiau priešininkė užkirto jai kelią). Bet pastarasis žingsnis, rodos, atsisuko prieš pačią Bgirl 671 – kelis kartus suklupusi ji pralaimėjo pirmąjį raundą.

Po įtemptos kovos paaiškėjo, kad užtikrintai pasirodžiusi D. Banevič įveikė kinę rezultatu 2:1, gavo 18 balų iš 27 galimų.