PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 29 d. 11:41

Lietuvą talžanti audra neaplenkė Kėdainių: gausiai virtę medžiai gadino gyventojų turtą

Kėdainiai

Vėtra. E. Tamulio nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


311765

Sekmadienį prasidėjusi ir iki šiol tebesitęsianti audra neaplenkė ir Kėdainių rajono. Medžius vertusiam gūsingam vėjui, apgadinti mažiausiai keturi automobiliai, nuversta autobusų stotelė, rašo portalas „Rinkos aikštė“.

Portalo žiniomis, daugiausia žalos patyrė P. Lukšio gatvės gyventojai. Čia, ties vienu iš daugiabučių, medžiai ir jų šakos užvirto ant kelių automobilių, kurių, gyventojų teigimu, apgadinti mažiausiai keturi. Tuo metu Respublikos gatvėje vėjas nuvertė autobusų stotelės paviljoną.

Tačiau medžiai ne tik gadino kėdainiškių turtą, bet ir blokavo gatves. Pranešama, kad nuvirtęs medis užvertė išvažiavimą iš vieno Chemikų gatvėje esančio daugiabučio namo kiemo.

Tiesa, medžiai griuvo ant kelių ir rajone – Justinavos soduose, Babėnuose. Pasak portalo, dėl nuvirtusio medžio taip pat buvo sustojęs eismas keliu Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys, taip pat ties Kaplių kaimu.

Tuo metu duomenys, kiek rajono gyventojų audros metu liko be elektros, dar tikslinami.

ELTA primena, kad, Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje šalyje maždaug 400 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Vilniaus apskričių.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO ankstų rytą skelbė, kad dėl stichijos elektros neturi daugiau nei 160 tūkst. vartotojų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsniai.