Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Nešvaistyti maisto! Tokiu šūkiu gyvenam jau senokai. Tai šie lietiniai blyneliai tokie juokingi, pavadinimu "Sudėk viską, ką turi". Pati lietinių tešla tikrai labai gera, pirmą kartą tokie ploni išėjo, o įdaras turbūt kiekvieno blyno skirtingas, kad sunaikinčiau mėsytes, dešreles, sūrį ir visa kita po gabaliuką liūdinčius šaldytuve.
Blynų tešlai reikės:
3 kiaušinių;
150 ml pieno;
100 ml vandens;
120 g miltų;
Šaukšto alyvuogių aliejaus;
Žiupsnio druskos.
Viską sumaišom ir leidžiam tešlai pabūti, pabrinkti.
Po kokių 15 minučių galim prisikepti blynų. Mano keptuvėj iš tiek tešlos išėjo 10 blynų.
Įdarai kuo įvairiausi. Ant vieno blyno dėjau sūrio lapelį, šoninės juostelę, pienišką dešrelę ir susukau. Kitas blynas su lydytu sūreliu ir dešdele, dar vienas su tepama pomidorų skonio varške ir kumpeliu. Keli vegetariški - su mano naminiu jau 100 kartų apkalbėtu "Uncle Ben's".
Sudėjau į pietų dėžutes kaip staigmeną. Nežinosim, kam kas kliuvo.
Daugiau receptų "Virtuvės princesės" socialiniuose tinkluose.