REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 29 d. 12:53

Liberalai patvirtino dalį vienmandatininkų, pasirengė sąrašo į Seimą reitingavimui

Lietuva

Liberalų sąjūdis. BNS/Fotobankas nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


307098

Šeštadienį posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio taryba patvirtino maždaug pusšimtį į Seimą vienmandatėse apygardose kandidatuosiančių politikų.

Šiuo metu Seime dirba 13 Liberalų sąjūdžio partijos atstovų. Išskyrus parlamentarą Joną Varkalį, kiti jų kelia savo kandidatūras vienmandatėse apygardose. 2020 m. J. Varkalys buvo išrinktas Plungės-Rietavo apygardoje. Artėjančiuose rinkimuose čia kandidatuos liberalas Žydrūnas Purauskis.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, taip pat tarybos metu pasirengta daugiamandatės apygardos kandidatų sąrašo reitingavimui, kuris vyks jau kitą savaitę – liepos 1-4 dienomis.

Partijos pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, surinktas stiprus ir patyrusių kandidatų sąrašas, kuris yra pasiruošęs atstovauti pamatuotą ir liberalią politiką Seime.

„Lietuvoje yra ne 10 ir ne 15 proc. žmonių, kurie politikoje labiausiai vertina racionalumą ir blaivų protą, nori, kad jais būtų pasitikima, leidžiama užsiimti mylima veikla bei kurti valstybei nesikišant, arba tai darant minimaliai. Šie žmonės pavargę nuo neapibrėžtumo, nuo gąsdinimų, nuo isterijos, nuo politikų neprognozuojamumo bei „teisuoliškumo“, nuo arogancijos, nerealistiškų pažadų ir aiškinimų, kaip jiems reikia gyventi. Jie norėtų matyti daugiau liberalų Seime, mes ir sieksime atliepti jų lūkesčius, tai mūsų rinkėjas“, – išplatintame pranešime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalų pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen jau anksčiau teigė, jog pati reitingavime nedalyvaus, nes, kaip partijos vadovė, bus sąrašo lyderė.

Partijos pirmininkės teigimu, liberalai tvirtins galutinį kandidatų sąrašą liepos viduryje.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA