PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 19 d. 07:11

Libane per antrą prietaisų sprogimų bangą žuvo 20 žmonių, daugiau kaip 450 sužeista

Pasaulis

„Hezbollah“ / Freepik

EtapliusŠaltinis: BNS


319333

Irano remiamos sukarintos grupuotės „Hezbollah“ tvirtovėse Libane per antrą prietaisų sprogimų bangą trečiadienį žuvo 20 žmonių ir daugiau kaip 450 buvo sužeista, pranešė pareigūnai, baimindamiesi visuotinio karo su Izraeliu.

Hezbollah“ artimas šaltinis sakė, kad jos narių naudojami radijo imtuvai sprogo Beiruto tvirtovėse, o valstybinė žiniasklaida pranešė apie panašius sprogimus šalies rytuose ir pietuose.

Televizijos AFPTV filmuotoje medžiagoje matyti slėptis bėgantys žmonės, per „Hezbollah“ kovotojų laidotuves Pietų Beirute po pietų nugriaudėjus sprogimams.

„Per priešo sprogimų bangą, nukreiptą į radijo imtuvus, žuvo 20 žmonių ir daugiau kaip 450 buvo sužeista“, – sakoma Libano sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Nauji sprogimai nugriaudėjo kitą dieną po to, kai Libane sprogus šimtams pranešimų gaviklių žuvo 12 žmonių, įskaitant du vaikus, o dar apie 2,8 tūkst. buvo sužeisti. Dėl precedento neturinčio išpuolio „Hezbollah“ kaltina Izraelį.

Izraelis nieko nekomentavo, tik antradienį, praėjus kelioms valandoms po išpuolių pareiškė, jog plečia karo Gazos Ruože tikslus ir įtraukia į juos kovą su palestiniečių kovotojų „Hamas“ sąjungininke Libane.

„Jėgos centras juda į šiaurę, – sakė Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas, trečiadienį apsilankęs oro pajėgų bazėje. – Prasideda naujas karo etapas“.

Izraelio pareigūnai apie sprogimus, kurie dominavo laikraščių antraštėse ir televizijų žiniose, nieko nesakė.

Kairiosios pakraipos laikraščio „Haaretz“ žurnalistas Amosas Harelas teigė, kad dėl pranešimų gaviklių ir radijo imtuvų sprogimų „Izraelis ir „Hezbollah“ atsidūrė ant visiško karo slenksčio“.