PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 12 d. 15:10

Liaudies partijos kandidatų į Seimą sąraše – nė vieno politinės jėgos nario

Lietuva

Eduardas Vaitkus. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Jūratė SkėrytėŠaltinis: BNS


313733

Lietuvos liaudies partijos kandidatų į Seimą sąraše nėra nė vieno šios politinės jėgos nario, teigia sąrašo vedlys, buvęs kandidatas į prezidentus Eduardas Vaitkus.

„Čia yra Eduardo Vaitkaus sąrašas. Nėra kito juridinio kelio, negalime savęs išsikelti kaip nepartinio darinio, Lietuvos Seimas yra priėmęs tokius įstatymus, kad tik partijos gali dalyvauti Seimo rinkimuose“, – pirmadienį BNS sakė E. Vaitkus.

Anot jo, Liaudies partija suteikė jam ir bendražygiams „juridinį kiautą“ bei nesikišo į sąrašo sudarymą.

Pasak E. Vaitkaus, kad patektų į kandidatų sąrašą, žmonės turėjo atnešti pažymą, jog nepriklauso jokiai partijai.

„Tai yra tąsa prezidentinių rinkimų, mano visos mintys ir vizijos, kurios buvo iškeltos tų rinkimų metu, palaikomos žmonių ir, kaip gražiai pasakė Tauras Jakelaitis (Liaudies partijos pirmininkas – BNS), tai yra žmonių koalicija“, – teigė sąrašo vedlys.

Antruoju sąraše įrašytas advokatas Mažvydas Misiūnas, trečiuoju – medikė Ieva Sliesoraitytė, ketvirtuoju – buvęs „Laisvo laikraščio“ redaktorius Aurimas Drižius, penktuoju – verslininkas Raimundas Purvinskas.

Dešimtuke taip pat yra Aleksejus Zanemanskis, Andrius Martinkus, Žilvinas Razminas, Viltana Šakenytė, Tautvaldas Strikša.

Paskutinėje – 39-oje – vietoje įrašyta Nendrė Černiauskienė.

Pasak E. Vaitkaus, Seimo rinkimuose jo komanda skleis evangeliją, tai yra gerąją žinią, kad Lietuva neparduodama.

„Jeigu Lietuvos žmonės mus įpareigos, mes esame pasiruošę šitiems išdavikams valdžioje pasakyti: „Gana“, – teigė jis.

Liaudies partijų rinkimų programoje – senaties termino korupciniams nusikaltimams panaikinimas, Seimo nario atšaukimo mechanizmo sukūrimas, padidintų mokesčių atšaukimas, valstybinio banko įsteigimas, valdžios privilegijų panaikinimas, „pranešti, ar gyva Garliavos mergaitė“, kiti.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.a