PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 26 d. 15:51

Leonpolio dvare vyko pilietiškumo festivalis

Ukmergė

Etaplius.LTŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


315482

Sekmadienį, rugpjūčio 25 dieną, Leonpolio dvaras buvo kupinas diskusijų, šviežių idėjų ir veiklų. Festivalio metu dalyviai galėjo pasinerti į šių dienų aktualiausių temų – švietimo, kultūros, savanorystės, verslumo, tvarumo ir gynybos diskusijas.

Diskusijose netrūko aštrumo ir sprendimų ieškojimo, kad visuomenė taptų dar pilietiškesnė. Festivalio metu nagrinėtos tokios temos, kaip - „Kultūra: piliečius vienijanti galia ar keistuolių laisvalaikis?“, „Kokio švietimo reikia Lietuvos ateičiai?“, „Kam naudinga savanorystė: tau ar kitiems?“, „Tvarumas, įvairovė ir pilietiškumas versle. Kas juos jungia?“, „Kaip ginti Tėvynę?“.

Šias temas nagrinėjo didelę patirtį sukaupę – dr. Arūnas Gelūnas, profesorė Margarita Šešelgytė, Romualda Stragienė, Eglė Šimė, Indrė Makaraitytė ir kiti. Prie diskusijos „Kaip ginti Tėvynę?“ prisijungė ir Lietuvos krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas bei Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjas Tomas Godliauskas.

Dvaro erdvėse vykusioje diskusijoje „Regioniškumas – privalumai ir iššūkiai“, kurią moderavo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorė Inga Pračkailė, buvo aptariamos regioninių savivaldybių savitumo paieškos ir pozicionavimas, vystymosi tendencijos ir kryptys, nagrinėjami gyvenimo jose privalumai ir trūkumai. Diskusijoje dalyvavo Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Leonpolio dvarą puošė meno parodos, mažieji lankytojai galėjo džiaugtis lauko žaidimais, vyko įvairios edukacijos. Festivalio dalyviai turėjo galimybę stebėti trumpametražius filmus. Renginyje muzikavo Ukmergės meno orkestras ir mišrusis Ukmergės choras „Melomanai“.