PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 25 d. 13:32

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje vyko mokinių savivaldos lyderystės mokymai

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


306352

Birželio 20 dieną Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje vyko Tūkstantmečio mokyklų programos (TŪM) mokymai, skirti mokinių savivaldų vadovams ir atstovams. Mokymų tema – „Moksleivių savivaldos vaidmuo mokyklos bendruomenėje“. Renginį vedė nuostabiosios „Karjeros kodo“ lektorės Edita Puzarienė ir Inga Veberienė.

Į mokymus susirinko energingi gimnazijų mokinių tarybų atstovai ir pedagogai iš įvairių Trakų rajono mokyklų: Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, Lentvario „Versmės“ gimnazijos, Rūdiškių gimnazijos, Henriko Senkevičiaus gimnazijos ir šeimininkai iš Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos.

Mokyklų lyderiai aktyviai pristatė savo veiklas, dalyvavo linksmuose komandos formavimo žaidimuose ir mokėsi dalintis atsakomybe planuojant veiklas.

Keletas entuziastingų atsiliepimų apie mokymus:

„... sužinojau, kaip taryba dirba kitose mokyklose.“; „... sužinojau, kad svarbu dirbti komandoje.“; „... sužinojau, kaip paskatinti mokinius įsitraukti į mokinių savivaldos veiklas.“; „... daug naujų idėjų, kaip padėti mokiniams tobulinti bendradarbiavimo įgūdžius. Labai gera buvo matyti tiek jaunų žmonių, kuriuos sudomino dėstoma tema.“

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos NextGenerationEU lėšomis.