PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 24 d. 13:54

Lentvario dvaro parkas laukia svarbių sprendimų

Trakai

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybės inf.


302268

Gegužės 22 dieną Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius susitiko su kultūros viceministru Rimantu Mikaičiu, Kultūros paveldo departamento (KPD) direktoriumi Vidmantu Bezaru ir Trakų istorinio nacionalinio parko (TINP) direkcijos direktoriumi Dariumi Kvedaravičiumi.

Susitikimo metu aptarta tolimesnė Lentvario parko teritorijos tvarkymo eiga. Kadangi parko teritorijos žemės sklypas perduotas Trakų rajono savivaldybei, meras siūlo TINP direkcijai jį perimti ir kartu, bendradarbiaujant su savivaldybe ir KPD, imtis teritorijos tvarkymo ir pritaikymo lankymui, rekreacijai ir turizmui darbų.

Atsižvelgiant į tai, kad parkas turi nekilnojamojo kultūros paveldo vertybės statusą, būtina bendradarbiaujant ir neatidėliojant pradėti parko grotos avarinės būklės likvidavimo darbus. Meras neabejoja, kad tik tarpinstitucinio bendradarbiavimo pagrindu pavyks atgaivinti šį unikalų žymaus prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Fransua Andrė sukurtą išskirtinio grožio parką. Lentvario dvaro parkas yra vienas iš vertingiausių istorinių parkų Lietuvoje.

Susitikime taip pat aptarta privažiavimo prie Užutrakio dvaro sodybos problematika, savivaldybės parengtas naujo kelio į Užutrakį statybos projektas bei galimi finansavimo šaltiniai įrengiant pėsčiųjų/dviračių taką vietoje esamo kelio į Užutrakį pritaikant jį saugiam poilsiui.