PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 6 d. 08:55

Lenkija pratęs pasienio buferinės zonos veikimą dar 90 dienų

Pasaulis

Lenkijos ir Baltarusijos pasienis / YouTube

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


317227

Lenkijos vyriausybė pratęs buferinės zonos prie sienos su Baltarusija galiojimą dar 90 dienų, pranešė lenkų vidaus reikalų ministras.

Birželio viduryje Lenkija savo pasienyje su Baltarusija nustatė 60 km buferinę zoną, kad sustabdytų nelegalių migrantų srautą iš Baltarusijos.

„Vidaus reikalų ministerija baigia rengti naują reglamentą šiuo klausimu, įsigaliosiantį rugsėjo 11-ąją“, – ketvirtadienį Lenkijos pietryčiuose esančiuose Kelcuose sakė Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas).

„Ši zona davė konkrečių, gerų rezultatų, – tęsė jis. – Pirmiausia ji nukreipta prieš prekeivius žmonėmis, kurie renka neteisėtai per sieną gabenamus žmones.“

T. Siemoniakas taip pat sakė, kad pastaraisiais metais Lenkijoje pastatyta pasienio tvora bus toliau stiprinama, ir pridūrė, kad „nauji sprendimai užkirs kelią lengvam sienos kirtimui“.

Ankstesnė vyriausybė pirmą kartą buferinę zoną įvedė 2021 metais, po to, kai Baltarusija, keršydama už Briuselio Minskui įvestas sankcijas, nusprendė sukurti migracijos spaudimą prie rytinių Europos Sąjungos sienų.

Autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka pakvietė į savo šalį tūkstančius migrantų, daugiausia iš Vidurinių Rytų ir Afrikos, melagingai žadėdamas lengvą patekimą į ES per Lenkijos ir Lietuvos sienas.