Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Virtuvės princesės nuotr.
Virtuvės princesėŠaltinis: Etaplius.LT
Jums reikės:
300 gramų sausainių
100 gramų sviesto
800 gramų varškės
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
4 kiaušinių
2 šaukštų krakmolo
Papuošimui ko tik norisi - uogų, guminukų, šokolado, makaroonsų.
Sausainius iki trupinėlių susmulkinau smulkintuvu, supyliau ištirpintą sviestą ir išmaišiusi formavau torto pagrindą apvalioje atsegamoje skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Gerai suspaudžiau ir įdėjau kepti 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Visus likusius įdaro ingredientus išplakiau plaktuvu ir užpyliau ant kiek pakepto pagrindo. Vėl įdėjau kepti apie valandą.
Atvėsusį tortą puošiau ištirpdytu juoduoju šokoladu, uogomis, makaroons, guminukais.
Tortas tvirtas, gerai transportuojamas ir labai skanus.
Tiesa tarp pagrindo ir varškės sluoksnio dėjau šiek tiek sūrios karamelės. Ji čia labai tiko.
Torto dekoravimas išties nesudėtingas procesas.