PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Rugsėjo 21 d. 16:31

Lengvas ir neįprastas obuolių pyragas

Vilnius

Obuolių pyragas © Socialiniai tinklai

Reporteris RasaŠaltinis: Etaplius.lt


99966

Šis paprastas obuolių pyrago receptas pravers tada, kai neturėsite laiko pagaminti ką nors gardaus.

Reikės:

130 g grietinės

150 g sviesto

1 šaukštelio kepimo miltelių

2 kiaušinių trynių

300–350 g miltų

2 šaukštų cukraus

1 šaukštelio cinamono

10 obuolių

Gaminimo būdas

Miltus suberkite į dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais. Rupia tarka sutarkuokite sviestą ir sutrinkite su miltais į gumulėlius.

Įmaišykite trynius ir grietinę. Suminkykite tešlą ir leiskite pastovėti 15–20 minučių.

Obuolius supjaustykite per pusę ir išimkite sėklines.

Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite du 5–8 mm storio lakštus.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite vieną tešlos lakštą. Eilėmis išdėliokite obuolių puseles pjūviu į apačią. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Antruoju tešlos lakštu uždenkite obuolius. Kraštus užspauskite.

Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25–35 minutes. Kai pyragas iškeps, pabarstykite jį cukraus pudra.

Skanaus!