PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Liepos 17 d. 15:25

Lazdijus netrukus pasieks nauja medicininė įranga ambulatorinėms slaugos paslaugoms namuose

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


310003

Naujutėlaitė medicininė įranga: nuo termometro iki mobilaus elektrokardiografo jau netrukus pasieks Lazdijus. Šiuo metu teikiant ambulatorines slaugos paslaugas namuose susiduriama su problemomis, kuomet stinga tinkamos įrangos, o kelionės užtrunka. Dėl to gyventojai ne visuomet operatyviai sulaukia paslaugų. Tam, kad didelius atstumus būtų lengviau ir greičiau įveikti kartu su nauja įranga bus įsigytas ir elektromobilis.

Siekdama, kad ambulatorinės slaugos paslaugos būtų teikiamos kokybiškesnės ir operatyviau, Lazdijų rajono savivaldybės administracija 2024 m. liepos 1 d. pasirašė iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 09-010-P-0053 „Ambulatorines slaugos paslaugas namuose teikiančios mobilios komandos aprūpinimas įranga ir transporto priemone Lazdijų rajono savivaldybėje“ sutartį. Projektą vykdys Lazdijų rajono savivaldybės administracija, partneris bus UAB „Lazdijų sveikatos centras“, o projektą administruos Centrinė projektų valdymo agentūra

Praėjusiais metais UAB „Lazdijų sveikatos centras“ aptarnavo apie 2300 pacientų, nors poreikis yra daug didesnis. Tokią paslaugą rajone teikia vienintelė įstaiga, tad teikiamų paslaugų skaičius ribotas.

Modernizavus ambulatorinės slaugos paslaugos namuose komandą bus pagerintas aptarnavimas, sutrumpintas paslaugos teikimo laikas, didės paslaugą gaunančių asmenų skaičius. Bus sudarytos sąlygos reikiamą paslaugą gauti laiku ir jų gyvenamoje vietoje, užtikrinant paslaugų kokybę, garantuojant pacientų teisę į privatumą bei konfidencialumą.

Projekto metu bus įsigyta reikalinga įranga: elektromobilis su įkrovimo stotele, kompiuteriai, mobilieji telefonai, bendrosios praktikos slaugytojo krepšiai, Kraujospūdžio matavimo aparatai, otoskopai, termometrai, fonendoskopai, pulsoksimetrai, tonometrai akispūdžiui matuoti, matuokliai gliukozės kiekiui kapiliariniame kraujyje nustatyti, mobilusis elektrokardiografas.

Bendra projekto vertė – 62 956,75 Eur.

Planuojama projekto veiklų vykdymo pabaiga – 2025 m. kovo 31 d.