PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 09:23

Lazdijų rajono tarybos posėdyje patvirtinti klasių komplektai mokyklose, projektas dėl Baltajo ežero

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


316495

Į 17-ąjį posėdį susirinkusi rajono savivaldybės 10-oji taryba priėmė sprendimus 25 klausimais.

Tarybos sprendimu nustatytas rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų ikimokyklinio ugdymo grupių, priešmokyklinio ugdymo grupių ir mokinių skaičius jose bei klasių skaičius kiekviename sraute ir mokinių skaičius kiekvienos klasės sraute 2024–2025 mokslo metams. Patvirtintas 91 bendrojo ugdymo klasių komplektas, iš jų 1 jungtinis pradinių klasių komplektas.

Aštriojoje Kirsnoje lieka mokytis tik patys mažiausieji, o vyresniųjų klasių mokiniai tėvų sprendimu per vasarą pasirinko kitas mokyklas.Lazdijų rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose 2024–2025 mokslo metais mokysis 2098 mokiniai. Iš jų: pagal ikimokyklinio ugdymo programą – 310 mokinių, pagal priešmokyklinio ugdymo programą – 97 mokiniai, 1–12, IV g klasėse – 1691 mokinys. Iš jų: 122 pirmokai 143 – 12, IV g klasių mokiniai.

Taryba sprendimu pritarė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos dalyvavimui Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos valstybės pažangos priemonės „Gerinti konkurencinę investicijų pritraukimo aplinką“ „Infrastruktūros įrengimo ir (ar) sutvarkymo ir (ar) investicinio žemės sklypo vystymas Jukneliškės k.“ finansavimui gauti ir bendradarbiavimo sutarties pasirašymui su AB „Via Lietuva“ dėl projekte finansavimui teikiamų kelių projektavimo ir rangos darbų.

Vienbalsiai pritarta Lazdijų rajono savivaldybės administracijos teikiamam projektui „Baltajo ežero pasiekiamumo didinimas ir pritaikymas lankymui“. Projekto vertė – 500 tūkst. eurų. Didžiausia galima projekto finansuojamoji dalis sudaro 85 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Savivaldybė turėtų prisidėti 15 proc. projekto vertės, t. y. 75 000 eurų. Projekto lėšomis planuojama išvalyti ežero pakrantę, įrengti maudyklas, persirengimo kabinas, poilsio ir laisvalaikio zoną, mažąją architektūrą, pėsčiųjų dviračių takus, lieptelius.

Nuspręsta dalyvauti projekte „Vieninga elektroninio bilieto ir keleivių informavimo sistema Alytaus regiono savivaldybėse“. Projekto partneriai – Alytaus miesto, Alytaus rajono, Varėnos rajono, bei Druskininkų savivaldybių administracijos.

Įgyvendinus projektą bus užtikrinta, kad Alytaus regiono gyventojai galėtų naudotis viešuoju transportu patogiau, gerėtų viešojo transporto paslaugų kokybė ir prieinamumas, Alytaus regiono reprezentacinis įvaizdis, būtų sukurtas vieningas bendro naudojimo įrankis ir technologinis sprendimas, kuris sudarytų galimybes juo naudotis ne tik visiems regiono gyventojams, bet ir būtų prieinamas el. ryšio priemonėmis visiems gyventojams ir verslui.

Priimtas sprendimas, kad Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė su Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija pasirašytų memorandumą dėl dviračių transporto skatinimo ir plėtros veiksmų.

Taryba nusprendė pakeisti šiuo metu galiojantį, 2020 m. birželio 19 d. priimtą sprendimą Nr. 5TS-406 „Dėl pagalbos pinigų asmenims (šeimoms), kurie globoja (rūpinasi) ir prižiūri be tėvų globos likusius vaikus, skyrimo ir panaudojimo Lazdijų rajono savivaldybėje tvarkos aprašo patvirtinimo“. Punktas papildytas papunkčiais atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu ne visi Lazdijų rajono savivaldybės globotojai, kurie globoja be tėvų globos likusius vaikus, turi teisę gauti pagalbos pinigus ir dėl to, kad pasikeitė teisinis reguliavimas. Priimtas sprendimas yra žymiai palankesnis vaikus globojančioms šeimoms.

Sprendimu patvirtintas Lazdijų rajono savivaldybės gyventojų mokėjimo už socialines paslaugas tvarkos aprašas. Aprašas reglamentuoja asmens finansinių galimybių vertinimo, mokėjimo už socialines paslaugas sąlygas, pajamų ir turto apskaičiavimą, pagalbos pinigų dydžio nustatymą ir mokėjimą. Aprašas taikomas mokėjimui už tas socialines paslaugas, kurios planuojamos, organizuojamos ir teikiamos savivaldybės teritorijos gyventojams, kurių teikimas finansuojamas iš savivaldybės biudžeto lėšų ar valstybės biudžeto dotacijų savivaldybės biudžetams.

Priimtas sprendimas pakeisti piniginės socialinės paramos teikimo Lazdijų rajono savivaldybėje tvarkos aprašą. Jame keičiama piniginės socialinės paramos išmokėjimo tvarka: visa pinigine forma skirta socialinė parama bus išmokama tik į pareiškėjų atsiskaitomąsias sąskaitas bankuose. Tiems, kurie patiria socialinę riziką, ar išimtiniais atvejais tiems, kurie neturi atsiskaitomųjų sąskaitų bankuose, ir toliau piniginė parama bus teikiama nepinigine forma – per VšĮ Lazdijų socialinių paslaugų centrą. Siekiant išvengti piniginės socialinės paramos gavimo piktnaudžiavimo atvejų, sprendime aiškiau įvardijamos nuostatos, kurioms esant skiriama vienkartinė parama sunkios ligos atvejais, po atliktos medicininės operacijos ar traumos, įvykusios nelaimingo atsitikimo metu, bei nustatomas tikslesnis skyrimo pagrindas.

Priimtas sprendimas „Dėl leidimo parduoti viešajai įstaigai Lazdijų kultūros centrui ir viešajai įstaigai Lazdijų sporto centrui nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį, ilgalaikį ir trumpalaikį materialųjį turtą“. Viešosios įstaigos, kurių savininkė yra Lazdijų rajono savivaldybė, išanalizavo joms nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto – statinių, patalpų ar jų dalių poreikį viešosios įstaigos veiklai užtikrinti, nustatyti viešosios įstaigos veiklai nenaudojamą viešosios įstaigos nekilnojamąjį turtą ir nusprendė pateiktus objektus parduoti viešajame aukcione. Konkreti informacija apie viešajame aukcione tarybos sprendimu parduodamus objektus informuosime netrukus savivaldybės svetainėje www.lazdijai.lt, skiltyje Teisės aktai.

Sprendimais patvirtini savivaldybės administracijos ir savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos, socialinės globos centro „Židinys“ nuostatai, bei padaryti pakeitimai savivaldybės tarybos reglamente. Taip pat sudaryta rajono savivaldybės peticijų komisija, patvirtinti jos nuostatai. Priimti sprendimai savivaldybės turo nuomos ir kitais klausiamai.

Posėdžio pabaigoje, kaip yra numatyta Vietos savivaldos įstatyme, vyko Savivaldybės tarybos mažumos valanda.