REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 23 d. 13:17

Lazdijų rajono taryba patvirtino savivaldybės veiklos ataskaitą

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


302133

Vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyti 25 klausimai, priimta tiek pat sprendimų.

Taryba pritarė Lazdijų rajono savivaldybės ir rajono savivaldybės administracijos 2023 metų veiklos ataskaitoms, kurias pristatė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė ir savivaldybės administracijos direktorė Šarūnė Dumbliauskienė. Pateiktuose dokumentuose – praėjusių metų savivaldybės svarbiausius darbus ir veiklos sritis atspindintys rezultatai.

Tarybos sprendimu pakeista 3 tarybos komitetų sudėtis.

Kaimo reikalų komitete nuo šiol dirbs 5 tarybos nariai: Benius Rūtelionis, Rimas Kauzonas, Česlova Šmulkštienė, Ričardas Dulskas ir Deivydas Palačionis.

Teritorijų planavimo ir ūkio komitete – Evaldas Brusokas, Mantas Valukonis, Saulius Petrauskas, Vilma Danauskienė ir Audrius Klėjus.

Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitete – Jūratė Juodzevičienė, Nijolė Jurčiukonienė, Kęstutis Bartuškevičius, Odeta Lenkauskienė ir Česlova Šmulkštienė.

Taryba balsavo už Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos projekto „Kiekvienas yra svarbus“ įgyvendinimą ir jo dalinį finansavimą. Projektas didžiąja dalimi finansuojamas programos „Erasmus+“ lėšomis. Bendra projekto vertė – beveik 16 tūkst. eurų. „Erasmus+“ dotacija sudaro 80 proc. Projektas skirtas nuo 2024 metų rugsėjo bendrojo ugdymo mokyklose pradedamam organizuoti įtraukiąjam ugdymui pasiruošti. Europinė patirtis, kurios bus siekiama gauti projekto metu, padėtų formuoti aplinką bendruomenei mokytis esminių demokratinių ir nediskriminuojančių vertybių suvokimo bei įveikti įtraukaus ugdymo kompetencijų įgijimo problemas.

Pritarta Lazdijų meno mokyklos projektui „Tradiciniai menai ir IKT įrankiai“, kurio bendra vertė – daugiau kaip 33 tūkst. eurų ir kuris yra finansuojamas programos „Erasmus+“ lėšomis. Projekto metu bus mokomasi integruoti tradicines meno technikas ir informacinių komunikacinių technologijų meno priemones į mokymo praktiką, kad būtų skatinamas kūrybiškumas ir kritinis mąstymas bei pagerinamas svarbiausių įgūdžių ugdymas, įgyjama praktinės patirties perimant vertingąją užsienio šalių praktiką, tobulinamos mokytojų IKT taikymo su tradiciniais menais kompetencijos ir keliamas anglų kalbos lygis.

Patvirtintas Lazdijų rajono savivaldybės atliekų prevencijos ir tvarkymo 2021–2027 m. planas, nustatantis komunalinių atliekų tvarkymo sistemų priemones. Jos savivaldybės teritorijoje turėtų užtikrinti aplinkosaugos, techninius-ekonominius ir higienos reikalavimus atitinkančias komunalinių atliekų tvarkymo paslaugas. Plane numatytos priemonės skatins tvarią komunalinių atliekų susidarymo prevenciją, didins komunalinių atliekų tvarkymo kiekius susidarymo vietoje bei pakartotinai naudoti paruošiamų, perdirbamų komunalinių atliekų kiekį.

Priimta ir daugiau sprendimų: valstybinės žemės nuomos, savivaldybės turto, teisės aktų pakeitimo ir kitais klausimais.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA