PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 10 d. 13:14

Lazdijų rajono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lenkijos Seinų apskritimi

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


304183

Pirmąją Pasienio fiestos dieną iškilmingoje aplinkoje, dalyvaujant gausiam svečių iš kaimyninių savivaldybių ir užsienio delegacijų būriui, Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė ir Seinų apskrities viršaitis Maciej Tomasz Plesiewicz pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Lazdijų rajono savivaldybė ir Seinų apskritis, siekdamos sustiprinti draugiškus santykius tarp Lietuvos Respublikos ir Lenkijos Respublikos, savivaldybių taryboms pritarus, bendru susitarimu pasirašo šią bendradarbiavimo sutartį. Sutarties šalys numato skatinti ir plėtoti bendradarbiavimą aplinkosaugos, švietimo, kultūros, sporto, turizmo srityse, jaunimo ir senjorų mainus, verslo misijas, dalyvavimą bendrose parodose, mugėse bei dalintis patirtimi viešųjų paslaugų gyventojams teikimo srityje“ – rašoma sutartyje.

Lazdijų rajono savivaldybė ir Seinų apskritis planuoja plėsti ekonominius manus, remti verslininkų ir vietos institucijų, bendruomenių bendradarbiavimo ryšius, pagal galimybes skatinti dalyvauti verslo misijose, parodose, mugėse, socialinėse iniciatyvose, miestų dienose bei kitose savivaldybei svarbiose šventėse.

Sutartyje taip pat numatyta remti kultūrinius mainus ir bendrų kultūrinių, švietimo, sveikatos, aplinkosaugos projektų rengimą.

Priminsime, jog tai – šešioliktoji Lazdijų savivaldybės sutartis su užsienio savivaldybėmis. Su Lenkijos savivaldybėmis jų pasirašyta jau dešimt.

Didžioji dauguma bendradarbiavimo partnerių atsiuntė savo delegacijas į Pasienio fiestą ir dalyvavo iškilmingame sutarties tarp Lazdijų rajono savivaldybės ir Seinų apskrities pasirašyme. Tai partneriai iš Lenkijos – Oržyšo miesto savivaldybės, Punsko valsčiaus savivaldybės, Tikocino miesto savivaldybės, Vieleno miesto savivaldybės, Seinų miesto savivaldybės, Seinų apskrities, Seinų valsčiaus savivaldybės. Iš Ukrainos – Baranivkos miesto vykdomojo komiteto, Latvijos – Aizkrauklės rajono savivaldybės, Estijos –Torvos miesto savivaldybės.