PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 24 d. 08:30

Lazdijų rajone viešėjo sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


310977

Savivaldybėje lankėsi Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jis susitiko su savivaldybės, rajone veikiančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovais, savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariais.

Vizito tikslas – aptarti sveikatos srityje įgyvendinamų projektų rezultatus, išgirsti dirbančiųjų sveikatos priežiūros srityje veiklos aktualijas bei informuoti apie planuojamus pokyčius bei aktualijas, kurios itin svarbios ministro ir jo komandos veiklos srityje.

Ministras A. Dulkys dėkojo savivaldybės ir sveikatos priežiūros įstaigų vadovams, taip pat tarybos nariams už konstruktyvų bendradarbiavimą. Akcentavo tai, kad kuomet daugelis kategoriškai neigė siūlomos įgyvendinti sveikatos reformos naudą, Lazdijų rajono savivaldybė ir visi sveikatos priežiūros srityje dirbantys sugebėjo susitelkti, laiku priėmė svarbiausius sprendimus, parengė projektus ir sugebėjo iš taip vadinamos reformos pasiimti tai, kas geriausia ir reikalingiausia Lazdijų rajono žmonėms. Ministro teigimu, laiku priimti sprendimai tik dar labiau sustiprino sveikatos priežiūros sritį rajone. Šiuos ministro teiginius patvirtina ir statistiniai duomenys, kurie atsispindi tiek teikiamų paslaugų, tiek pacientų, tiek skiriamų lėšų didėjime.

Kaip teigiamą pavyzdį ministras nurodė labai sėkmingą VšĮ Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centro, kuris buvo įkurtas sujungus dvi savivaldybės įstaigas (VšĮ „Lazdijų ligoninė“ ir VšĮ „Pirminis sveikatos priežiūros centras“) į vieną juridinį vienetą, veiklą. Ypatingo palaikymo sulaukė minėtos įstaigos vadovo pastangos mažinti išlaidas įstaigos veiklos administravimui ir išlaikymui bei daugiau lėšų ir žmogiškųjų išteklių skirti dar gausesniam, greitesniam ir kokybiškesniam medicinos paslaugų teikimui.

Dar vienas ministro „ačiū“ savivaldybei buvo tartas už pradėtus vykdyti didelės vertės ir reikšmės investicinius projektus, kurie, pritarus tarybos narių daugumai, sulauks ir atitinkamos savivaldybės biudžeto lėšų dalies. Jis informavo, kad tokioms savivaldybėms galima ir papildoma investicinė parama, jei kitose savivaldybėse motyvacijos ar galimybių įgyvendinti tokius projektus nebus.

„Gera žinia, kad Vilniuje sveikatos priežiūros sritį kuruojančios ir politiką šioje srityje formuojančios įstaigos mato ir vertina mūsų savivaldybės pastangas pasiekti, kad gydytojo konsultaciją ar kitą reikiamą medicininę pagalbą rajono gyventojai gautų kaip galima greičiau, kad dirbtų kvalifikuoti medikai, kad būtų galimybės naudotis moderniausia medicinine įranga. Visada kantriai ieškojome ir ieškosime palankiausių mūsų rajono gyventojams sprendimų, ir toliau aktyviai dalyvausime projektinėje veikloje, stengsimės atliepti dirbančiųjų sveikatos priežiūros įstaigose lūkesčius. Siekiame, kad darbuotojai gautų konkurencingus atlyginimus ir norėtų Lazdijuose dirbti, kad turėtume gerą įrangą, kad su ja dirbtų geriausi medikai, kad nenusiviltų pacientai, kad jie norėtų pas mus sugrįžti. Tai nėra lengvai pasiekiami tikslai, bet mes nuosekliai dirbame, kad juos pasiektume“, – kalbėjo rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Susitikimo metu taip pat aptarti regioninės lyderystės, įstaigų vadovų vaidmens ir atidumo žmonėms, personalo motyvavimo, rezidentūros programų įgyvendinimo, įstaigų tarpusavio bendradarbiavimo ir kitos svarbios temos. Akcentuotas būtinas atvirtas ir konstruktyvus bendradarbiavimas tarp valstybinių, privačių ir savivaldybės žinioje esančių sveikatos priežiūros įstaigų. Nepamirštos ir visuomenės sveikatos bei prevencinių programų įgyvendinimo aktualijos.

Ministras taip pat lankėsi VšĮ „Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centre“, kalbėjosi su darbuotojais, apžiūrėjo patalpas ir kartus su vadovais aptarė visus artimiausiais metais planuojamus įgyvendinti projektus, kurie, jau akivaizdu, pacientams ir juos gydantiems bei prižiūrintiems bus labai naudingi.