REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 29 d. 15:39

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė Vokietijoje pavogtą prabangų visureigį

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: VSAT Komunikacijos skyriaus inf.


302797

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė automobilį „Lexus RX 450h“, kurio paiešką vos prieš dieną buvo paskelbusi vokiečių policija.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę pasienio ruože, kelyje Seinai–Lazdijai ties Tarnaukos kaimu (Lazdijų r.) patikrinti sustabdė iš Lenkijos važiuojantį Lietuvoje registruotą automobilį „Iveco“ su priekaba, kuria buvo gabenamas visureigis „Lexus RX 450h“ be valstybinio numerio ženklų. Automobilį vairavęs 55-erių Kauno rajono gyventojas pasieniečiams pateikė savo ir transporto priemonių registracijos dokumentus.

Patikrinę automobilio „Lexus“ pagal transporto priemonės registracijos numerį (VIN), VSAT pareigūnai nustatė, kad jis, įtariama, yra vogtas – visureigio paiešką Vokietijos policija paskelbė gegužės 27 d.

Pasieniečiai vairuotoją ir automobilius sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl didelės vertės turto įgijimo, valdymo, naudojimosi arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Po apklausos prabangų automobilį gabenęs vyras paleistas, jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Automobilis „Iveco“ su priekaba ir visureigiu „Lexus RX 450h“ laikinai saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Per mažiau kaip penkis šių metų mėnesius VSAT pareigūnai sulaikė 74, įtariama, vogtas autotransporto priemones, iš jų 53 – lengvuosius automobilius. Pasienyje su Lenkija nustatyti 34 tokie atvejai, su Baltarusija – 25, su Rusija – 6.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA