PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Birželio 19 d. 13:47

Latvijoje netoli Rygos oro uosto avariniu būdu nusileido lėktuvas, sužeistas jo keleivis Lietuvos pilietis

Lietuva

Google stopkadras ir Facebook nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA.LT


305566

Trečiadienį už 4 km nuo Rygos oro uosto iš radarų dingo nedidelis lėktuvas, pranešė valstybinė Latvijos civilinės aviacijos agentūra (CAA). Vėliau lėktuvo pilotas pranešė apie techninį gedimą ir nusileido laukuose avariniu būdu.

Lėktuvo salone buvo du žmonės, pilotas nenukentėjo, o keleivis buvo sužeistas. CAA taip pat sakė, kad pilotas buvo Latvijos pilietis, o jo keleivis – Lietuvos. Pranešama, kad keleivis paguldytas į ligoninę.

Dėl avarijos kuriam laikui buvo uždarytas oro uosto kilimo ir tūpimo takas, bet kiek vėliau oro uostas atnaujino įprastą veiklą.

CAA direktorius Maris Gorodcovas Latvijos radijui sakė, kad lėktuvas buvo naudojamas Limbažiuose šuoliams su parašiutais. Dėl techninių priežasčių jis skrido į rezervinį aerodromą Rygoje.

Lėktuvas avariniu būdu nusileido dėl blogų oro sąlygų. Dėl prasto matomumo nebuvo matyti aerodromo, todėl pilotas nusileido lauke Imantos rajone. Jis nenukentėjo ir šiuo metu duoda parodymus bei paaiškinimus, sakė M. Gorodcovas.

CAA direktorius sakė, kad piloto sprendimas nedelsiant susisiekti su oro uosto dispečeriu ir prašyti pagalbos buvo teisingas: „Paieškos operacija prasidėjo jau tada, kai orlaivis dingo iš radaro. Todėl reagavimas buvo maksimaliai greitas“.

Incidentą patyręs lėktuvas „Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter“ yra registruotas Latvijoje ir, remiantis viešai skelbiama informacija, priklauso Limbažiuose įsikūrusiai įmonei „Skydive Latvia“.