PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Gegužės 24 d. 12:31

Latvijoje – iniciatyva pasitraukti iš „Eurovizijos“

Pasaulis

Latvijos atstovas Dons / E. Blažio / LRT nuotr.

LRTŠaltinis: lrt.lt


302253

„ManaBalss“ platformoje surinkta daugiau kaip 11 300 Latvijos piliečių parašų, kad Latvija visam laikui pasitrauktų iš „Eurovizijos“ dainų konkurso, o finansavimas būtų skirtas sportui. Kadangi šią iniciatyvą pasirašė daugiau kaip 10 000 Latvijos piliečių, ji bus pateikta svarstyti Seimui, rašoma bnn-news.com.

„Raginu nutraukti Latvijos dalyvavimą „Eurovizijoje“. Abejotina, ar šis renginys reikšmingai prisideda prie Latvijos įvaizdžio ir reputacijos. Ten dalyvaujantys žmonės linkę elgtis nepadoriai ir dar įvardija taip, kaip normą. Yra Europos šalių, kurios nedalyvauja „Eurovizijoje“ dėl įvairių priežasčių, tarp jų ir finansinių. Latvija taip pat tokių turi, tad geriau valstybės finansavimą skirti ten, kur turime aiškią naudą – sportui“, – sako iniciatyvos autorius Kristaps Bogdanovičius.

Šių metų „Eurovizija“ garsėjo ne tik dainomis, bet ir skandalais. Daug nepasitenkinimo kilo dėl Izraelio atstovės Eden Golan pasirodymo, vyko protestai, o „Eurovizijos“ rengėjai buvo kaltinami genocido Gazoje palaikymu. Triukšmas kilo ir po to, kai dėl nepagarbaus elgesio iš „Eurovizijos“ finalo buvo pašalintas Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas.

Konkursą laimėjo Šveicarijos atstovas Nemo, kuris atvirai pasakojo apie tai, kad nėra nei vyras, nei moteris, taip tapdamas pirmuoju nebinariniu atlikėju, laimėjusiu didžiausią dainų konkursą.

Latvijos atstovas Donsas sako, kad jis vengia skandalų: „Man buvo svarbiau susitelkti į dainavimą, o ne įsivelti į šią painiavą. Važiavome ten dainuoti, o ne veltis į dramas“, – sakė Donsas.