PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 1 d. 08:16

Laisvės partija rengia suvažiavimą: spręs, kada vyks kandidatų į Seimą reitingavimas

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

Ignas DobrovolskasŠaltinis: ELTA


303108

Šeštadienį Laisvės partija rinksis į suvažiavimą, kurio metu bus pristatyta, kada vyks reitingavimas į Seimo rinkimus, taip pat vyks diskusija apie Europos Parlamentą, tvirtinama finansinė veiklos ataskaita.

Kaip Eltai teigė Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas, Laisvės partijos kandidatų į parlamentą reitingavimas turėtų vykti liepos mėnesį.

„Dėl Seimo rinkimų bus tam tikri įstatų pakeitimai ir bus pristatyta tvarka, kada reitinguosimės. Didelių sprendimų nebus, mes juos priimsime vėliau, dėl sąrašo ir dėl vienmandačių paskirstymo. Bus paskelbta, kad vyks reitingavimas liepos mėnesį“, – renginio išvakarėse kalbėjo V. Mitalas.

„Taip pat bus proga pasišnekėti šiek tiek apie Europos Sąjunga ir Europos Parlamentą. Visi sprendimai priimti, bus labiau politinė diskusija“, – tikino jis.

ELTA primena, kad rinkimai į Seimą vyks jau šių metų spalį. Tačiau apie savo sąrašo lyderius paskelbusios dar ne visos partijos.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ir Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sprendimus žada priimti iki birželio vidurio.

Tuo metu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako vesiantis partijos sąrašą į parlamentą.