PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 7 d. 20:02

L. Kasčiūnas: turime aiškų planą, kaip kitais metais priimsime Vokietijos brigados vienetus

Lietuva

Laurynas Kasčiūnas / Dainius Labutis/ELTA

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


322555

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas tikina, kad Lietuva turi aiškų planą, kaip kitaip metais bus priimta Vokietijos brigada, bei jo laikosi.

„Turime aiškų planą, kaip kitais metais priimsime Vokietijos brigados vienetus ir to plano laikomės. 2023 m. gruodį veiksmų plane sutarti principai išlieka esminėmis gairėmis, šiuo metu infrastruktūros vystymas vyksta pagal planą“, – Rokantiškėse vykusio susitikimo su Vokietijos parlamento ir kariuomenės atstovais metu kalbėjo L. Kasčiūnas.

„Mūsų priešai supranta tik jėgos kalbą, todėl turime telkti atitinkamus pajėgumus ir vadovautis strategija „atgrasymas per paneigimą“, kuri paremta kovos nuo pirmųjų centimetrų principu“, – pridūrė jis.

Anot Vokietijos gynybos ministerijos parlamentinio valstybės sekretoriaus Thomas'o Hitschler'io, brigados įsikūrimo Lietuvoje klausimas Vokietijai yra itin svarbus.

„Kaip sakė Boris Pistorius, „Jūsų saugumas yra mūsų saugumas“, todėl labai džiaugiuosi matydamas, kaip toli pažengėme infrastruktūros, integracijos ir planavimo srityje“, – teigė jis.

Krašto apsaugos ministerija primena, kad balandžio mėnesį Vilniuje įsikūrė pirmasis Vokietijos brigados elementas. Rugsėjį Vokietijos gynybos ministras Boris Pistorius ir L. Kasčiūnas Berlyne pasirašė tarpvyriausybinį susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje, o praėjusią savaitę susitarimas buvo ratifikuotas LR Seime.