PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 15 d. 11:42

L. Kasčiūnas: planuojamas vikšrinių pėstininkų kovos mašinų įsigijimas dar dviem batalionams

Lietuva

Lietuvos kariuomenės nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA.LT


323966

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigia, kad planuojama papildomai įsigyti vikšrinių pėstininkų kovos mašinų dar dviems batalionams. Pasak jo, šis siūlymas bus svarstomas Valstybės gynimo taryboje (VGT).

„Planuose atsirado šalia dviejų batalionų „Vilkų“ dar du batalionai pėstininkų kovos mašinų su vikšru. Kokia tai platforma, paaiškės netrukus – sakyčiau dviejų, trijų savaičių bėgyje. Mes eisime į VGT, matysime, ar apsispręsime, bet iš esmės kryptis yra ta“, – Seime žurnalistams sakė L. Kasčiūnas.

Jo teigimu, papildomai bus perkama apie 100 pėstininkų kovos mašinų.

„Tam tikri pinigai yra suplanuoti jau šių metų biudžete, kai kur dar reikės papildomai“, – sakė jis.

Liepos mėnesį krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas pranešė, kad Lietuva antruoju pėstininkų kovos mašinų įsigijimo etapu apsisprendė įsigyti vikšrinių kovos mašinų.

ELTA primena, kad pernai metų pabaigoje Krašto apsaugos ministerija (KAM) baigė pėstininkų kovos mašinų „Boxer“ įsigijimą. Iš viso įsigyta 89 mašinos ir du prototipai.

Šiomis mašinomis, dar vadinamomis „Vilkais“, pilnai aprūpinti du Lietuvos kariuomenės „Geležinio Vilko“ brigados batalionai. KAM duomenimis, visas „Vilkų“ projektas Lietuvai kainavo apie 670 mln. eurų.