PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 14 d. 12:48

L. Dovydėno premija skirta rašytojai D. Kalinauskaitei

Lietuva

D. Kalinauskaitė. Lietuvos rašytojų sąjungos nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS.LT


314021

Lietuvos rašytojų sąjungos įsteigta Liudo Dovydėno premija už geriausią lietuvišką romaną šiemet skirta rašytojai Danutei Kalinauskaitei.

Kaip trečiadienį pranešė rašytojų sąjunga, kūrėja įvertinta už romaną „Baltieji prieš juoduosius“, kurį 2023 metais išleido leidykla „Tyto alba“.

Apdovanojimo renginys, kuriame laureatei bus įteiktas diplomas ir 10 tūkst. eurų piniginė premija, planuojamas spalį.

Šiemet premijai taip pat buvo siūlytas Aldonos Dudonytės-Širvinskienės romanas „Amnezija“, Gabijos Grušaitės „Grybo sapnas“, Edmundo Janušaičio „Čia esu aš“, Undinės Radzevičiūtės „Pavojingi odžiai“.

Kūrinių vertinimo komisijoje dirbo jos pirmininkas Marius Burokas, Solveiga Daugirdaitė, Aušra Kaziliūnaitė, Vidas Morkūnas, Audrius Ožalas, Renata Šerelytė ir Saulius Vasiliauskas.

Kaip skelbia rašytojų sąjunga, „Baltieji prieš juoduosius“ – pirmas novelistės D. Kalinauskaitės romanas.

Rašytoja 2017 metais yra pelniusi Nacionalinę kultūros ir meno premiją už mažųjų formų turiningumą, taip pat apdovanota A. Vaičiulaičio, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvos rašytojų sąjungos premijomis.

Rašytojo ir žurnalisto L. Dovydėno premija teikiama nuo 2008-ųjų. Jos mecenatas – Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis rašytojo sūnus, fotomenininkas Jonas Dovydėnas.