REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 2 d. 18:13

JAV numačiusios dar 2,3 mlrd. dolerių vertės karinės pagalbos Ukrainai

Pasaulis

Pinigai. Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


307512

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas antradienį pareiškė, kad Vašingtonas netrukus paskelbs apie papildomą 2,3 mlrd. JAV dolerių (2,1 mlrd. eurų) paramą Ukrainai saugumo srityje, kurią sudarys prieštankiniai ginklai, taip pat – amunicija „Patriot“ ir kitoms oro gynybos sistemoms.

„Jungtinės Valstijos netrukus paskelbs apie daugiau kaip 2,3 mlrd. dolerių vertės naują saugumo paramą Ukrainai“, – sakė L. Austinas.

„Šiuo paketu [...] bus suteikta daugiau oro gynybos perėmėjų, prieštankinių ginklų ir kitos svarbios amunicijos“, paimtos iš JAV atsargų, nurodė jis.

Apie tai buvo paskelbta Ukrainos gynybos ministrui Rustemui Umerovui Pentagone susitikus su L. Austinu.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad vien per praėjusią savaitę Rusija Ukrainoje numetė daugiau kaip 800 valdomų aviacinių bombų.

„Ukrainai reikia būtinų priemonių, kad sunaikintų šių bombų nešėjus, įskaitant Rusijos kovinius lėktuvus, kad ir kur jie būtų. Šis žingsnis yra būtinas“, – rašė jis pranešime socialiniuose tinkluose.

Jis taip pat paragino Ukrainos sąjungininkių vadovus sušvelninti apribojimus, taikomus Vakarų ginklų naudojimui, kad ukrainiečiai galėtų smogti kariniams taikiniams Rusijos teritorijoje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA