Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Freepik.com nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT
1. Patikrinkite nuolaidas. Peržiūrėkite maisto prekių parduotuvių reklamines skrajutes, jų akcijų leidinius, parduotuvėje atkreipkite dėmesį į prekes, kurioms taikomos nuolaidos. Galite rasti ne tik pigesnių prekių, bet ir tokių pasiūlymų, kurių įprastai dėl didesnės kainos nepirktumėte.
2. Sudarykite pirkinių sąrašą. Jame turėtų būti sveikiems patiekalams ir užkandžiams gaminti skirtų maisto produktų. Savaitės valgiaraštis taip pat pravers – nepirksite nereikalingų produktų, o tik tai, ką tikrai suvartosite.
3. Naudokite nuolaidų kuponus ir korteles. Jie padės sutaupyti pinigų. Pagalvokite ar kupono nuolaidą turinčio produkto jums iš tiesų reikia. Nuolaidomis sugundyti pirkėjai neretai įsigyja jiems nereikalingą, kartais net ir visai nepatinkančią prekę.
Freepik.com nuotr.
4. Nusistatykite maisto prekių pirkinių krepšelio sumą. Ją patariama nusistatyti pastebėjus, kad maistui išleidžiama suma vis didėja arba yra per didelė, nei norėtųsi. Patikrinkite ankstesnių apsipirkinėjimų kvitus, patikrinkite, ką perkate – galbūt tą pačią ar panašią prekę galite įsigyti pigiau. Krepšelio sumos limitas neleis išlaidauti.
5. Apsipirkite prekybos centruose arba didesnėse parduotuvėse. Ten rasite didesnę pasiūlą ir paklausą, o ir kaina bus mažesnė. Verčiau venkite apsipirkinėjimo daugiabučiuose esančiose parduotuvėse.
6. Venkite apsipirkti, kai esate alkani. Apsipirkinėjant tuščiu skrandžiu, viskas atrodo skanu ir viliojančiai. Kyla pagunda pirkti daugiau užkandžių ir kitų maisto produktų, kurie jums nereikalngi. Nusipirkus per daug tenka sukti galvą, kaip suvartoti produktus, ypač tuos, kurie greitai genda.
Freepik.com nuotr.
7. Vaisius ir daržoves pirkite sezono metu. Tada jie būna pigesni, nes jų pasiūla būna didesnė. Ne sezono metu vaisių ir daržovių kainos padidėja, todėl jiems išleidžiate daugiau. Šaldyti ir konservuoti produktai yra pigesni nei švieži.
8. Žinokite prekių lentynose išdėstymą. Atkreipkite dėmesį į vieną parduotuvių triuką – brangesni maisto produktai lentynose įprastai išrikiuojami akių lygyje. Rinkitės prekes iš lentynų viršaus ir apačios, ten galite rasti pigesnių alternatyvų.
9. Peržiūrėkite prekes sumažintomis kainomis. Tokių kainų daržovės tinka sriuboms ir troškiniams gaminti, vaisiai – uogienėms ir šaldymui, prinokę bananai – kepiniams, duona – skrebučiams ar keptiems sumuštiniams. Produktus, kurių galiojimas greitai baigsis, galite suvartoti per kelias dienas.
10. Palyginkite panašių prekių vieneto kainą. Ji nurodo, kiek kainuoja kilogramas arba litras ketinamo įsigyti produkto. Šią kainą paprastai rasite mažu šriftu po pagrindine kaina. Vieneto kaina padeda palyginti, kokio dydžio ir kurio gamintojo pakuotę pirkti labiau apsimoka kainos atžvilgiu.