PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 5 d. 10:34

Kyjivo pareigūnas: Ukraina Rusijoje dronais atakavo parako gamyklą

Pasaulis

Karas. Freepik.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


307970

Per Ukrainos išpuolį dronais buvo atakuota parako gamykla Rusijos vakaruose, ketvirtadienį pranešė Kyjivo saugumo šaltinis. Tai naujausias smūgis, kuriuo siekiama susilpninti Rusijos karinę logistiką.

Pastaraisiais mėnesiais Ukraina suintensyvino oro atakas prieš karinius ir energetikos objektus Rusijoje, tikėdamasi apriboti Maskvos galimybes pulti Ukrainos miestus arba užimti daugiau pozicijų pramoniniuose rytuose.

Šaltinis iš Ukrainos gynybos sektoriaus naujienų agentūrai AFP sakė, kad ataka buvo įvykdyta naudojant sprogstamuosius dronus, iš kurių vienas pataikė į karinį objektą Rusijos Tambovo srities Kotovsko miestelyje.

Ši vietovė yra maždaug už 350 km nuo sienos su Ukraina.

Anot šaltinio, žalos mastas ir informacija apie priešo nuostolius vis dar vertinami.

Vietos Rusijos žiniasklaida paskelbė įtariamą incidento vaizdo įrašą, tačiau AFP negalėjo patvirtinti filmuotos medžiagos autentiškumo.

Anksčiau Tambovo vietos gubernatorius Maksimas Jegorovas platformoje „Telegram“ nurodė, kad regione buvo pranešta apie du dronus ir abu jie buvo sunaikinti, tačiau žalos ir aukų nepadarė.

Ukrainos gynybos šaltinis teigė, kad šiame objekte buvo gaminami šaulių ginklams skirti šaudmenys ir parakas, o sausį ir lapkritį į jį taikėsi dronai.

Pastaraisiais mėnesiais Ukraina taip pat prisiimdavo atsakomybę už nemažai smūgių Rusijos naftos perdirbimo gamykloms ir saugykloms ne tik pasienio regionuose, bet ir už šimtų kilometrų nuo sienos esančiose teritorijose.

Ataka ketvirtadienį įvykdyta Rusijai tęsiant sistemingą smūgių kampaniją, nukreiptą prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Rusų atakos daro ilgalaikę žalą svarbiausiems energetikos objektams ir privertė Ukrainą įvesti planinius elektros tiekimo nutraukimus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ragina Kyjivo sąjungininkus tiekti daugiau oro gynybos sistemų, kad būtų užkirstas kelias Rusijos raketų ir dronų išpuoliams.

V. Zelenskis yra teigęs, kad dėl sistemingų Rusijos atakų prieš energetikos objektus Ukraina elektros pagamina perpus mažiau, palyginti su laikotarpiu prieš metus.