PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 9 d. 12:21

Kyjive iš rusų raketos sugriauto pastato griuvėsių ištraukti vaiko palaikai

Pasaulis

Žvakė. Pixabay.com nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


308490

Iš daugiabučio pastato, kuris buvo sugriautas per rusų raketų ataką, griuvėsių Kyjive buvo ištraukti dingusiu be žinios laikyto berniuko palaikai, antradienį pranešė miesto civilinės gynybos tarnyba.

Per triuškinamus Rusijos antskrydžius Kyjive pirmadienį žuvo mažiausiai 27 žmonės, įskaitant vaikus, dar 117 asmenų buvo sužeista.

Aukų būta ir pietuose esančiame Dnipropetrovsko regione.

Ukraina pranešė, kad per pastarąją smūgių bangą šalyje iš viso žuvo mažiausiai 37 žmonės, o 170 asmenys buvo sužeisti.

Antradienis Kyjive, kur viena iš raketų pataikė į vieną iš pagrindinių Ukrainos pediatrinių ligoninių, paskelbtas gedulo diena.

Po griuvėsiais įstrigusių žmonių tebeieško šimtai gelbėtojų ir savanorių.

Onkologinėmis ligomis sergantys vaikai, kuriuos pavyko išgelbėti, su lašelinėmis sėdėjo gatvėje savo mamoms ant kelių.

Per antpuolį žuvo du ligoninėje buvę suaugusieji, vienas iš jų – gydytojas.

Ukrainos teigimu, būtent vaikų ligoninė ir buvo šios atakos taikiniu, mat filmuotoje medžiagoje matyti, kaip į jos pastatą nieko nekliudoma lekia sparnuotoji raketa.

Tačiau Rusijos kariuomenė pareiškė, jog sprogimą sukėlė netinkamai paleista Ukrainos zenitinė raketa, nors jokių įrodymų šiam teiginiui pagrįsti nepateikė.

Netoli ligoninės esančiame dideliame gyvenamajame name žuvo septyni žmonės, tarp jų – trys vaikai. Dar du žmonės žuvo pramonės gamykloje. Neoficialiais duomenimis, smūgių buvo suduota ir vienai ginklus gaminančiai bendrovei.

Devyni asmenys žuvo kitoje apgriautoje ligoninėje, dar septyni – viename verslo centre.

Jungtinių Tautų saugumo taryba Niujorke ketina sušaukti posėdį šiam triuškinamam išpuoliui aptarti. Tačiau, būdama nuolatine aukščiausiosios JT institucijos nare, Rusija turi veto teisę, todėl nesitikima, kad Maskva bus pasmerkta.

Ukraina plataus masto rusų invaziją bando atremti nuo 2022 m. vasario ir yra iš esmės priklausoma nuo pagalbos iš Vakarų, o Kyjivas nuolat prašo savo sąjungininkių suteikti modernesnių oro gynybos sistemų.