PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 16 d. 17:03

Kyjivas: rusų dronai vėl perskrido virš Ukrainos Baltarusijos link

Pasaulis

Dronas / Freepik

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


309768

Rusų kariniai dronai ir vėl perskrido virš Ukrainos ir nulėkė į Maskvos sąjungininkės Baltarusijos teritoriją, antradienį pranešė Ukrainos ginkluotosios oro pajėgos.

Nuo birželio 11 d. jos užfiksavo jau ketvirtą tokį incidentą.

Per naktį numušti du iš keturių šalį puolusių Irano gamybos rusų dronų „Shahed“. Kariuomenė pranešė, kad likę du dronai „pasiklydo Baltarusijos oro erdvėje“.

Apie šiuos incidentus pranešė ir daugybę savų šaltinių turintis baltarusių karinis tinklaraštis „Hajun-Projekt“. Ketvirtasis dronas paklydėlis virš Baltarusijos ryte buvo stebimas maždaug dvi valandas. Jis brėždamas kreivę nuskriejo maždaug 300 km link Mogiliovo srities šiaurinėje šalies dalyje.

Pranešama, kad nepilotuojamus rusų skraidančius objektus visais keturiais atvejais sekė po Baltarusijos karinių pajėgų sraigtasparnį ir naikintuvą. Apie tai, kaip baigėsi jų skrydis, nieko nežinoma. Paprastai dronai baigę skrydį atsitrenkia į taikinį ir sprogsta. Baltarusija šių įvykių kol kas oficialiai nepatvirtino.

Baltarusija yra artimiausia Maskvos sąjungininkė, valdantis Aleksandras Lukašenka leido savo šalyje dislokuoti Ukrainą užpuolusius Rusijos karius.