Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Flickr.com nuotr.
Reporteris UgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Galime kiekvieną dieną kurti po mažą šventę, palepinti artimuosius šypsenomis, geru žodžiu ar gardžia, ypatinga vakariene. Siūlome išbandyti šį puikų receptą, kuris, nepaliks abejingų. Sultinga vištiena, gardžiame apelsinų padaže, žvakės ir maža taurė vyno... Kiek kartais ne daug tereikia.
Reikės:
• 600 g vištienos filė;
• 1 v.š. aliejaus;
• 2 v.š. medaus;
• 2 skiltelių česnako.
• 1 v.š. laimo sulčių;
Apelsinų padažui reikės:
• 1 l šviežių apelsinų sulčių;
• 4 a.š. cukranendrių cukraus;
• 2 a.š. sviesto;
• žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminame:
1. Dubenyje sumaišyti aliejų, medų, laimo sultis ir smulkiai pjaustytas česnako skilteles;
2. Vištieną supjaustyti juostelėmis ir ištrinti pasiruoštu marinatu;
3. Palikti pasimarinuoti 1-2 val. šaldytuve, retkarčiais pamaišant;
4. Apkepti keptuvėje iki gražios rudos spalvos;
5. Apelsinų sultis supilti į keptuvę ir kaitinti ant vidutinės ugnies;
6. Kai sultys šiek tiek nugaruos, įdėti apie 4 šaukštelius cukranendrių cukraus, 2 šaukštelius sviesto ir žiupsnelį druskos bei pipirų;
7. Vėsdamas padažas truputi sutirštės. Patiekti šiltą kartu su vištiena.
Skanaus!
14348970-1250132908350986-623096437-n.jpg