PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 9 d. 16:46

Kvapą gniaužiančioje dainų šventėje – ir dalelė Marijampolės

Marijampolė

Marijampolės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Marijampolės rajono savivaldybė


308565

Dešimtys tūkstančių dalyvių ir dar daugiau jais besigėrinčių žiūrovų, kurie sulaikę kvapą gyvai ar per televizijos ekranus stebėjo unikalų reginį – tokia buvo šių metų dainų šventė „Kad gira žaliuotų“.

Jau šimtmetį skaičiuojančioje šventėje dalyvavo 29 Marijampolės savivaldybės kolektyvai, kuriuos atstovavo 560 atlikėjų.

Padėkoti jiems ir kartu pasidalinti dar nenurimusiomis emocijomis šiandien į Marijampolės kultūros centrą atvyko Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerė Agnė Pavelčikienė, Administracijos direktorius Karolis Podolskis ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis.

„Didžiuojamės mūsų meno kolektyvais ir jų pasiekimais! Kiekvienas iš jūsų prisideda prie kultūrinio paveldo išsaugojimo ir skatinimo, stiprindami ir vienydami mūsų bendruomenę. Dėkoju už jūsų svarų indėlį ruošiant dainų šventės dalyvius – jūs ir jūsų darbas reprezentuojate mūsų savivaldybę ir skleidžiamą meną. Tikiuosi, kad ši dainų šventė atnešė daug įsimintinų patirčių ir puikių emocijų. Jūsų grįžtamasis ryšys yra puiki galimybė mums visiems tobulėti. Ačiū jums ir tikiuosi, jog tai ne paskutinė mūsų dainų šventė kartu“, – kalbėjo Savivaldybės meras.

Atminimo medaliais buvo apdovanoti 29 meno kolektyvų vadovai ir šventės koordinatoriai, įvertinant jų indėlį į kolektyvų paruošimą ir išvykos koordinavimą. Dainų šventės metu dalyviai turėjo galimybę pajausti ypatingą šventės dvasią, susipažinti su kitais meno mėgėjais iš visos Lietuvos ir pasidalinti savo kultūrinėmis patirtimis. Unikalioji dainų šventė stiprina mūsų bendruomenės ryšius ir skatina meno puoselėjimą regione.