PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 25 d. 14:00

Kvaišalais disponavę kauniečiai ir jiems talkinusi senjorė aiškinsis teisiamųjų suole

Kaunas

Kanapės. Pexels.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


306366

Du Kauno gyventojai, įtariami neteisėtu kvaišalų disponavimu, bei jiems talkinusi garbingo amžiaus moteris stos prieš Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Anot prokuratūros, šių metų kovą vyras, neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas, iš kito asmens neteisėtai nusipirko vieną folijos paketėlį su kanapėmis. Kaip įtariama, kaltinamasis, pastebėjęs policijos pareigūnus, dalį šių medžiagų prarijo, o likusią dalį numetė ant automobilio priekinės keleivio sėdynės.

Bylos duomenimis, 21-erių kaunietė galimai platino narkotines medžiagas. Vieną folijos paketėlį su kanapėmis mergina pardavė anksčiau minėtam vyrui. Dar 10 vnt. maišelių su kanapėmis pareigūnai rado kratos metu kaltinamosios namuose.

Įtariama, kad prieš atliekant šią kratą, mergina dalį narkotinių medžiagų perdavė savo močiutei. Policijos pareigūnams gatvėje sustabdžius šią moterį, jos rūbuose buvo rasta dėžutė su 29 vienetais folijos paketėlių. Ekspertai nustatė, kad paketėliuose buvo apie 48 gramus kanapių.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti asmenims gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dviejų metų. Tuo metu už kvaišalų platinimą – laisvės atėmimo bausmė nuo dviejų iki aštuonerių metų.