REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 10 d. 15:55

Kužiai pasitinka nauju riboženkliu – „Laimės pasaga“

Šiauliai

Zigmo Ripinskio nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


304218

Birželio 7 d. prie įvažiavimo į Kužių miestelį pastatytas meninis riboženklis „Laimės pasaga“, kurį suprojektavo šiaulietis dizaineris Vilius Puronas, pagamino bendrovė „Elga“, padovanojo LDK Jotvingių kryžiaus riterių ordinas, o dovanojimo aktą įteikė Vilius Puronas ir ordino Šiaulių krašto vadas Jonas Montvilas.

Šis riboženklis užregistruotas Lietuvos išskirtinių pasiekimų tarnyboje kaip išskirtinis Šiaulių rajono pasiekimas, o šio pasiekimo sertifikatą Šiaulių rajono savivaldybės merui Česlovui Greičiui ir Kužių seniūnei Jolandai Rudavičienei įteikė į Kužius atvykęs Lietuvos išskirtinių pasiekimų registruotojas Vytautas Navaitis.

Meninio riboženklio „Laimės pasaga“ aukštis – 3,4 metro, pasagos aukštis – 2,25 metro, plotis – 2,12 metro.

Renginį vedė Lina Kasparienė, apie pasagos simboliką bei kaip Kužiai susiję su žirgais ir pasagomis papasakojo mokytoja Violeta Laurutienė, Kužių mokyklos moksleiviai.

Naująjį meninį akcentą pašventino Kužių Švč. M. Marijos Gimimo parapijos klebonas Tomas Reinys. Prie riboženklio Šiaulių rajono savivaldybės vadovai bei Kužių seniūnė pasodino du šermukšnio medelius.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA