PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 23 d. 09:19

Kūrybinga Akademijos bendruomenė pasinėrė į tapybą

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


310797

Jei tektų rinkti kūrybiškiausią Lietuvos bendruomenę, į šį titulą neabejotinai galėtų pretenduoti Akademijos miestelio gyventojai. Didelio vaikų, jų tėvų ir žiniasklaidos dėmesio susilaukė elfų nameliai, kuriuos Kamšos draustinio parke įrengė Gediminas Visockas. Akademijos miestelyje ir jo apylinkėse apsigyvenę elfai pažadino vaikų fantazijas ir pakvietė juos į Marvos fortą rinkti šiukšlių. Iniciatyva ilgainiui išaugo į Elfų namelių dirbtuves.

Kitas Akademijos gyventojas Vytis Lasys jau ne vienus metus stebina įspūdingais kūriniais iš sniego. Žiemą jo kieme iškyla Ledo arbatinė ir sniego skulptūrų parkas. Vasarą pjaudamas žolę, Vytis formuoja Ukrainą palaikančius ir pilietiškumą skatinančius šūkius.

Na, o kiek įvairių projektų įgyvendino Akademijos bendruomenės centras, sunku suskaičiuoti. 2019 m. akademiečiai laimėjo „Maxima“ prekybos tinklo konkursą „Mes bendruomenė“. Už gautas lėšas Pikniko pievoje iškilo renginiams skirta pergola.

Aktyvių moterų iniciatyva atsirado vietos verslininkų ir amatininkų produkcija prekiaujanti parduotuvė LOKALI.

Šiemet Akademijos bendruomenės centras vėl laimėjo „Maxima“ konkursą ir gavo finansinę paramą Elfų istorijoms plėtoti.

Ingos Janulevičienės iniciatyva šalia Kamšos parko besidriekiantis takas „Strykt“ pasipuošė piešiniais, kurie žadina fantazijas, skatina judėti ir spręsti rebusus.

Dabar Akademijos bendruomenė spalvotais piešiniais mėgina pagyvinti šalia parko esantį garažų masyvą. Sienų tapybos darbai vyksta pagal menininkės Gražvydos Andrijauskaitės paruoštą trafaretą, todėl pleneruose gali dalyvauti visi, nepriklausomai nuo amžiaus ir meninių gebėjimų. Tapyba vyksta grupėmis: dieną, vakare ir net naktį.

Akademijos gyventojų kūrybiškumas džiugina Kauno rajono merą Valerijų Makūną ir Akademijos seniūną Skirmantą Nominaitį. Savivaldybės, seniūnijos ir vietos bendruomenės pastangomis tvarkomi daugiabučių kiemai, gatvės, tiesiami šaligatviai, sodinami medeliai, vyksta plenerai, gražėja aplinka.

„Ko reikia, kad ši vieta taptų dar patrauklesnė?“, – į rankas imdamas teptuką klausė meras. Susitikime su bendruomenės atstovais kalbėta apie papildomą finansinę paramą, taip pat aptartos galimybės suremontuoti parko link vedantį keliuką.