PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 13 d. 13:16

Kuršėnuose jau devintą kartą vyko etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“

Šiauliai

Etaplius.LTŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


318424

Rugsėjo 12 d. Kuršėnų kultūros centro amfiteatre susirinko moksleiviai į jau tradicija tapusią, devintą kartą vykstančią Lietuvos nacionalinio kultūros centro inicijuotą akciją „Visa Lietuva šoka“. Šio renginio tikslas – per tradicinius šokius ir liaudies dainas vienyti Lietuvos žmones, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą.

Akcijoje dalyvavo ir su gera nuotaika liaudiškus šokius šoko moksleiviai iš Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro, Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos bei mažieji šokėjai iš Kuršėnų lopšelio-darželio „Eglutė“. Dalyviams įteiktos saldžios dovanos ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus Sauliaus Liausos padėkos.

Visi kartu patyrėme nepaprastą vienybės ir bendravimo džiaugsmą.

Akciją Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre ir filialuose koordinavo Kuršėnų kultūros centro direktorės pavaduotoja Rolanda Bitienė, šokti ragino ir mokino kultūros centro vaikų liaudiškų šokių studijos „Diemedėlis“ vadovė Loreta Lideikienė. Akcijos renginį vedė Kuršėnų kultūros centro kultūros renginių organizatorė Jurgita Mockutė.