PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 13 d. 12:14

Kuršėniškį kovotoją, pelniusį Europos čempionato bronzą, pasveikino rajono vadovai

Šiauliai

R. žadeikytės, E. Ivanovo nuotr.

Rita ŽadeikytėŠaltinis: Etaplius.LT


304635

Šiaulių rajono savivaldybės meras Česlovas Greičius ir vicemeras Eimantas Kirkutis pasveikino 2024 metų Europos kiokušin karatė U-18 bronzos medalio laimėtoją kuršėniškį Julių Simonovičių, kurį į priėmimą Savivaldybėje atlydėjo jo treneris Valdemaras Mitkus ir tėtis, praeityje garsus šalies imtynininkas, Edmundas Simonovičius.

Bronzos medalio laimėtojui Juliui Simonovičiui įteiktas mero padėkos raštas, sportinė kuprinė su Šiaulių rajono savivaldybės simbolika bei atminimo dovanos su Šiaulių rajono savivaldybės ženklais jo treneriui ir tėčiui.

Julius Simonovičius yra baigęs Kuršėnų sporto mokyklą, dabar treniruojasi Kuršėnų kiokušin karatė klube „Dao“, jau 11 metų jo treneriu yra Valdemaras Mitkus. Šiuo metu septyniolikmetis Julius Simonovičius mokosi Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijoje, anksčiau buvo Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro mokinys.

Julius Simonovičiui U-18 Europos čempionate kovėsi sunkiausioje svorio kategorijoje virš 80 kg. Laimėjo kovas su ispanu, ukrainiečiu, o pusfinalio kovoje, nusileidęs bulgarui, iškovojo bronzos medalį!

Europos jaunių čempionate dalyvavo du kuršėniškiai. Titas Černiauskas iki 75 kg svorio kategorijoje pirmą kovą laimėjo prieš kroatą, o kovoje dėl patekimo į pusfinalį nusileido čempionu tapusiam gruzinui ir šį kartą medalio nelaimėjo, tačiau įgijo neįkainojamos patirties dalyvauti tokio lygio varžybose.

„Ar supranti, kas įvyko?!“, – prisiminęs, ko pirmiausiai paklausė Juliaus, juokėsi treneris Valdemaras Mitkus. Julius sako, kad tuomet adrenalinas virte virė ir jis iš tiesų ne iš karto suvokė, kad laimėjo Europos bronzą. Tik kai viskas susigulėjo, aprimo, treneris Valdemaras Mitkus ir jo auklėtinis Julius neatsidžiaugė šiuo svariu laimėjimu.

„Suprantat, visa Latvijos rinktinė laimėjo tik vieną bronzos medalį, Vokietija namo išvyko iš viso be medalių. O mes į Kuršėnus parvežėm bronzą!“, – sakė treneris Valdemaras Mitkus.

Kokios Juliaus savybės jam padėjo laimėti trečiąją vietą? Julius sako, kad tikriausiai padėjo didžiulis noras laimėti, užsispyrimas, bet daugiausia tokiose atsakingose varžybose lemia fizinis pasirengimas.

Trenerio teigimu, kiokušin karatė sportas augina ne tik fiziškai stiprų žmogų, nes tai sporto šaka, kuri ugdo ne tik fizinį kūną, bet ir žmogaus psichologiją, intelektą. Julius, pasak trenerio Valdemaro Mitkaus, jau yra ne tik puikus kovotojas, bet ir teisėjas, ateityje svarsto galbūt net rinktis sportinę profesiją.

Treneris Valdemaras Mitkus džiaugiasi, kad labai daug savo laiko ir jėgų treniruotėms, varžyboms skiria ne tik Kuršėnų kiokušin karatė komandos sportininkai, bet ir jų tėveliai. Edmundas Simonovičius, pats praeityje garsus imtynininkas, buvusios tarybų sąjungos sporto meistras, daug padeda ne tik savo sūnui, bet visai kuršėniškių komandai. Jo nuomone, tokios stiprios komandos, kaip Kuršėnų kiokušin karatė kovotojai, Lietuvoje daugiau nėra.

„Jeigu skaičiuotume proporcingai pagal komandos sportininkų naudingumo koeficientą, tai esame daug stipresni už didžiųjų miestų dideles komandas, nes jeigu daugiau nei pusė mūsų komandos iš varžybų neparsiveža aukso – mums nekokios varžybos. Paprastai, parsivežame daugiau nei pusė aukso medalininkų“, – juokėsi Edmundas Simonovičius.

Treneris Valdemaras Mitkus džiaugėsi, kad Kuršėnuose yra visos sąlygos auginti puikius sportininkus: ir salė, ir inventorius, ir dėmesys sportininkams, taip pat ir Savivaldybės finansuojami projektai, sportininkų vasaros stovyklos, sporto rėmimo programa bei gabių sportininkų, pasiekusių aukštų rezultatų, rėmimas.


Foto galerija: