Virtuvė | 8 MIN.

Kuo nustebinti visko ragavusius tėčius? Alfas Ivanauskas siūlo tris „burgerių“ receptus

Etaplius.lt
2023 m. birželio 4 d. 10:09
pexels-valeria-boltneva-1639565.jpg

Pirmąjį vasaros sekmadienį tradiciškai minime Tėvo dieną – tai puiki proga pradžiuginti šeimos vyrus maloniu dėmesiu ir skaniu maistu. Šventes jau sunku įsivaizduoti be nekasdienių patiekalų, o kai jie pagaminti artimųjų – išties pavergia širdį. Kulinarinių laidų vedėjas ir knygų autorius, „Maximos“ skonio ekspertas Alfas Ivanauskas kviečia šį sekmadienį tėčius palepinti neeiliniais „burgeriais“ – dalijasi net trimis receptais ir patarimais, kurie leis mėgautis restorano lygio patiekalu.

„Pastebime, jog tradiciškai populiariausiomis prekėmis tiek artėjant Mamos, tiek Tėvo dienai, išlieka gėlės – pirkėjai tėčiams dovanoja ir skintas, ir vazonuose. Šventinį savaitgalį išauga susidomėjimas dovanai tinkančiomis barzdaskutėmis, knygomis, vyriškos kosmetikos priemonėmis. Taip pat bent du kartus ūgteli vaisių, konditerijos gaminių, saldainių dėžutėse, dovanų pakavimo priemonių paklausa. Pastebime, kad išauga ir mėsos bei kitų, grilinimui ir buvimui gamtoje reikalingų prekių, paklausa“, – vardija Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

I. Trakimaitė-Šeškuvienė įsitikinusi, jog viena geriausių dovanų tėvams – tai laikas drauge, kurį dar labiau praturtina savo pačių ruoštas ir skanus maistas. Tad planuojančius Tėvo dieną švęsti gamtoje, stoti prie griliaus ar tiesiog norinčius tėtį nustebinti savo gamintu maistu – ragina išbandyti virtuvės šefo „burgerių“ receptus bei pasikliauti profesionalo patarimais.

„Burgeriui“ rinkitės tik kokybiškus produktus

A. Ivanauskas sako, kad geram „burgeriui“ svarbios visos jo sudedamosios dalys: bandelės, daržovės, paplotėliai, padažai. Tiesa, ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į bandeles, kad šios nebūtų per daug sausos ir sprangios – dėl jų gali nukentėti viso mėsainio skonis: „Ir būtinai jas paskrudinkite iš vidinės pusės, taip užtepus padažo jis nesusigers per greitai.“

„Dažniausiai „burgeriams“ naudojame marinuotus agurkėlius ar pomidorus, tačiau išbandykite ir kitas daržoves: labai skaniai derės ir korėjietiškos morkos, marinuoti svogūnai, troškinti kopūstai ar net ant grilio kepto moliūgo gabalėlis“, – vardija A. Ivanauskas.

Paplotėliams galima naudoti vištieną, kiaulieną, jautieną arba eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius. Įprastą mėsą galima pakeisti halumiu, augaliniais paplotėliais, kreivabūdėmis, eringi grybais ar falafeliais. Ant jų tiks dėti skirtingų tekstūrų sūrius: feta suteiks kremiškumo, o čederis arba visų taip mėgstamas „tilsit“ tipo sūris – tąsumo.

Nustebinkite traškumu ir padažų įvairove

Virtuvės šefas rekomenduoja „burgeriams“ rinktis du skirtingus padažus: vienas gali būti rūgštesnis, kitas – saldesnis, taip pat puikiai derės aštresnio ir švelnesnio padažo duetas arba gaivesnio ir riebesnio – naudokite tokius, kurie atgaivins skonio receptorius.

„Per pastaruosius metus taip pat atradau dalyką, kuris daugeliui labai patinka ir visada nustebina. Pasitelkite netikėto traškumo galintį suteikti ingredientą: mėsainį paskaninkite smulkintais bulvių ar kukurūzų traškučiais, juos galite sumaišyti ir su šiltu sūriu. Toks derinys jūsų patiekalui suteiks išskirtinio skonio ir naujos tekstūros“, – dalijasi A. Ivanauskas.

Kultinis šefas ragina ne tik „žaisti“ padažais ar tekstūromis, bet ir miksuoti mėsos produktus ar bandeles ir susikurti kažką savito ir naujo. „Tik nepamirškite laikytis tam tikros taisyklės: kažkas rūgštaus ir kažkas aštraus“, – priduria A. Ivanauskas.

Pabaigai virtuvės šefas ragina nebijoti įsileisti naujovių ir išbandyti saldaus „burgerio“ variantą, kurio viduje gali būti mėgstami ledai, o bandelė pakeista spurga. Tokį „burgerį“ tiks paskanti šviežiomis uogomis, ant grilio keptais ananasų ar persikų gabalėliais.

Traškusis „burgeris“ milžinas be mėsos

2 asm. reikės:

1 didelio pomidoro

Pusės mėlynojo svogūno

1 saujos mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių

100 g raudonojo čederio sūrio

4 šaldytų sojų pjausnių

2 mėsainių bandelių

4 šaukštų mėsainių padažo

2 šaukštų korėjietiškų morkų

Keleto šviežių mėgstamų salotų lapų

Aliejaus (kepimui)

Gaminame: 

1. Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis.

2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.

3. Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabalėlių.

4. Raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.

5.Šaldytus sojų pjausnius dėkite į keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Apkepusius dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 6–8 min.

6. Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia pjausnių, kol sūris išsilydys.

7.Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.

8. Apskrudintą bandelę patepkite mėsainių padažu „Hamburger sauce“, dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, pjausnį, traškučių sūrį, antrą pjausnį, korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle, patepta padažu.

Desertinis „burgeris“ su braškėmis ir mangų paplotėliu

2 asm. reikės:

1 saujos braškių

1 vidutinio banano

Žiupsnelio citrinos žievelės

2 mėsainių bandelių „Brioche“ arba spurgų

250 ml avižinių ledų su mangais

Žiupsnelio mėtų lapelių

4 šaukštų javainių su mėlynėmis ir acai uogomis

Žiupsnelio cukraus miltelių

Gaminame: 

1. Braškes supjaustykite skiltelėmis ir padalinkite per pusę į du dubenėlius.

2. Supjaustykite gabalėliais bananus, suberkite į vieną indelį su braškėmis ir sutrinkite šakute. Įtarkuokite citrinos žievelės, išmaišykite. Gausite pakankamai tirštą padažą.

3. Mėsainių bandeles „Brioche“ perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.

4. Avižinius ledus su mangais išimkite iš pakuotės ir supjaustykite tarsi paplotėliais. Tokius paplotėlius dėkite tarp sviestinio popieriaus lakštų ir palaikykite šaldymo kameroje. Jei gaminate iš karto, galite jų nedėti į kamerą, tiesiog palaikyti kameroje, jie ilgesnį laiką bus kietesni.

5. Į dubenėlį, kuriame subėrėte tik braškes, įdėkite plėšytų mėtų lapelių ir sumaišykite.

6. Apskrudintą bandelę patepkite braškių ir bananų padažu, užberkite javainių su mėlynėmis ir acai uogomis, dėkite ledų paplotėlį, braškes su mėtomis, papuoškite mėtų lapeliais ir uždenkite bandelės viršūnėle, kurią daugiau patepkite bananų padažu.

7. „Burgerį“ apibarstykite cukraus milteliais, galite papuošti braškių lapeliais.

A. Ivanauskas priduria, kad tokį „burgerį“ taip pat tinka paskaninti keptais mangų ar ananasų gabalėliais. Tik prieš dedant į „burgerį“ rekomenduoja atvėsinti, kad per greitai neištirpdytų ledų.

Įgudusiems namų kulinarams – šventinis „burgeris“

1 asm. reikės:

1–2 šaukštų majonezo

1 šaukšto garstyčių

Žiupsnelio nerafinuoto cukranendrių cukraus

1 vidutinio obuolio (pjaustyto smulkiais kubeliais)

1 nedidelio pomidoro

1 nedidelio mėlynojo svogūno

50 g airiško čederio sūrio

2–3 marinuotų agurkėlių

4–5 krevečių

50 g pjaustytos čioriso dešros

1 šviežio sausai brandintos jautienos maltinio

Keleto paspaudimų purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

2 šaukštų klasikinio BBQ padažo

3 amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių puselių

1 šaukšto pomidorų padažo

1 saujos gražgarsčių lapų

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminame: 

1. Majonezą, garstyčias, nerafinuotą cukranendrių cukrų, juoduosius pipirus, pusę smulkinto obuolio sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę suberkite likusius smulkintus obuolius ir gerai išmaišykite.

2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus – žiedais, airišką čederio sūrį ir marinuotus agurkėlius – plonomis juostelėmis. Krevetes ir čioriso dešrą atskirai suverkite ant iešmelių. Pomidorus ir svogūnus apibarstykite druska ir pipirais.

3. Krevetes, čioriso dešrą ir šviežią sausai brandintos jautienos maltinį papurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi, krevetes ir maltinį apibarstykite juodaisiais pipirais. Abu iešmelius ir mėsainio maltinį gerai įtrynę rankomis kepkite įkaitintoje kepsninėje iš abiejų pusių, po maždaug 2 min., kol apskrus ir iškeps.

4. Krevetes ir čioriso glazūruokite BBQ padažu, ant jautienos maltinio uždėkite čederio sūrio juosteles, į kepsninę įdėkite amerikietiško stiliaus mėsainių bandeles ir viską kepkite uždarytame grilyje apie 1 min. Krevetes pabarstykite druska.

5. Ant apatinės bandelės vidinės pusės tepkite pomidorų padažą, dėkite salotų lapus, pjaustytus svogūnus, agurkėlius, jautienos maltinį su sūriu, patepkite BBQ padažu ir dėkite kitą bandelę. Ant viršutinės bandelės tepkite obuolių-majonezo padažą, dėkite krevetes, čioriso dešrą, pjaustytus pomidorus, svogūnus, viršutinę bandelę perteptą BBQ padažu ir patiekite.

Skanaus!


Šiauliai
Meškuičiuose restauruota istorinė bažnyčios tvora: pavojus aplinkiniams likviduotas, dabar saugu ir gražu
Priešais Meškuičių miestelio centrinę aikštę stovi 1897 metais pastatyta Šv. vysk. Stanislovo bažnyčia. Šventovę juosia akmeninė tvora. Bėgant šimtmečiams ir veikiant gamtos erozijai pradėjo byrėti ir nykti šis inžinerinis statinys.
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Belaukiant didžiųjų žiemos švenčių ant stalų neretai pagausėja kepinių, saldžių desertų, įvairių gėrimų ir kitų gardumynų, tačiau jų poveikį sveikatai dažnas nuvertina. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Giedrė Stankevičienė pastebi, kad būtent kalėdiniu laikotarpiu žmonės nesusimąsto apie galimą cukraus perteklių ir suvartoja jo daugiau nei įprasta. Deja, anot jos, visa tai gali atsiliepti ne tik energijos lygio svyravimams, bet ir miegui, nuotaikai ir net imunitetui.
Lietuva | 5 MIN.
0
Gruodžio 5-oji – Tarptautinė savanorių už ekonominę ir socialinę plėtrą diena.
Lietuva | 5 MIN.
0
Pasaulis
Radviliškis
Ukrainos karinės žvalgybos tarnyba HUR ketvirtadienį pranešė, kad ankstesnę naktį okupuotame Krymo pusiasalyje sunaikino Rusijos naikintuvą MiG-29.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Į gruodžio 3 dieną Sidabravo seniūnijos salėje vykusį rajono vadovų susitikimą su šio krašto bendruomene susirinko tiek daug gyventojų, kad ne visi tilpo į salę. Tai geriausias įrodymas, kad Sidabravo žmonėms rūpi savo krašto ateitis, o atvira diskusija su Savivaldybės vadovais yra svarbi ir reikalinga.
Aktualijos | 4 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Tęsiantis kontrabandinių balionų antplūdžiams, trikdantiems Vilniaus oro uosto veiklą, Vyriausybė planuoja skelbti ekstremalią situaciją dėl grėsmės civilinei saugai.
Lietuva | 2 MIN.
0
Belaukiant didžiųjų žiemos švenčių ant stalų neretai pagausėja kepinių, saldžių desertų, įvairių gėrimų ir kitų gardumynų, tačiau jų poveikį sveikatai dažnas nuvertina. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Giedrė Stankevičienė pastebi, kad būtent kalėdiniu laikotarpiu žmonės nesusimąsto apie galimą cukraus perteklių ir suvartoja jo daugiau nei įprasta. Deja, anot jos, visa tai gali atsiliepti ne tik energijos lygio svyravimams, bet ir miegui, nuotaikai ir net imunitetui.
Lietuva | 5 MIN.
0

Šiauliai
Pakruojis
Spalio pabaigoje Šiauliuose viešėjusi Estijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Kaili Terras atvyko oficialiu vizitu. Diplomatė ir jos komanda susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir vicemeru Justinu Švėgžda, susitikime taip pat dalyvavo Estijos garbės konsulas Šiauliuose Gintaras Sluckus.
Politika | 3 MIN.
1
Lapkričio 27 dieną įvyko Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 18 tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje suplanuota 20 klausimų.
Politika | 3 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Lenkiškuose socialinių tinklų platformos „Facebook“ puslapiuose plinta nauja antiukrainietiškos dezinformacijos banga, įskaitant melagingus teiginius apie „pavojingus produktus iš Ukrainos“.
Pasaulis | 3 MIN.
0
Per ateinantį mėnesį Kremlius skirs nemažai išteklių informacinėms operacijoms prieš Ukrainą, siekdamas įtikinti Ukrainos visuomenę, kad pralaimėjimas yra neišvengiamas, taip pat siekdamas sėti nesantaiką tarp kariuomenės, vyriausybės ir civilių gyventojų.
Pasaulis | 2 MIN.
0


Pakruojis
Akmenė
Stiprus ir ilgametis verslas yra neatsiejama Pakruojo krašto tapatybės dalis. Be galo džiaugiamės, kad mūsų krašte verslininkų vykdoma veikla yra vertinama ne tik sugrįžtančių klientų, tačiau tai įrodo ir minimos verslo veiklos jubiliejų sukaktys. Visai neseniai vykusios Verslo dienos minėjime Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis sveikino Pakruojo krašto verslininkus, 2025 metais minėjusius veiklos jubiliejus. Negalėjusius dalyvauti šventėje, rajono vadovas asmeniškai aplankė bei padėkojo už vykdomą veiklą.
Verslas | 3 MIN.
0
Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ Akmenės rajone įjungė naujai pastatytą 330 kilovoltų (kV) įtampos Kruopių transformatorių pastotės skirstyklą.
Verslas | 2 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Gruodžio 3 dieną suėjo dešimt dienų nuo pačiame Šiaulių centre įvykdytos žmogždystės, kurios metu peiliu buvo sužalotas 2003 metais gimęs vaikinas. Nužudymu įtariamas buvęs kiokušin karatė čempionas ir 2018 metais geriausio Šiaulių sportininko titulu įvertintas Lukas Simonenko iš nusikaltimo vietos pasišalino ir iki šiol nėra surastas. Teisėsauga apie tyrimą kol kas kalba vangiai, bet neslepia, kad į įtariamojo paiešką telksis kolegų užsienyje pagalbą.
Kriminalai | 3 MIN.
0
Pirmadienį Šiauliuose policijai pranešta apie darželyje lytinę aistrą tenkinusį darbininką. Netinkamas vyro elgesys buvo pastebėtas vaikų. Mokytojos ėmėsi veiksmų – darželinukai buvo išvesti kitur, o darželio vadovybė apie įvykį informavo policiją.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Radviliškis
Šiauliai
Bendruomenės pareigūnės kartu su Šeduvos seniūne Edita Mančiauske – už saugesnį eismą.
Gatvė | 2 MIN.
0
Į portalo redakciją kreipėsi skaitytoja Rima (red. tikri duomenys redakcijai žinomi). Moteris nuogąstauja, kad kelyje A11 Šiauliai-Palanga esanti sankryža ties Kužių gyvenviete yra nesaugi. Anot jos, sankryžoje esantis šviesoforas sureguliuotas netinkamai.
Gatvė | 7 MIN.
0
Telšiai
Šilutė
Trečiadienio vakarą Telšiuose įvyko avarija, o ją sukėlusi moteris iš avarijos vietos pasišalino. Įtariama, kad ji vairavo būdama neblaivi.
Gatvė | 2 MIN.
0
Šeštadienį Šilutėje buvo sustabdytas itin neblaivus „BMW“ vairuotojas, skelbia Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).
Gatvė | 2 MIN.
0

Joniškis
Šiauliai
Joniškio rajono savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas premijoms gauti už aukštus pasiekimus sporto, kultūros ir meno srityse.
Sportas | 2 MIN.
0
„Bėgimas yra tarsi dėlionė. Neįmanoma rasti vieno atsakymo, kaip pasiekti aukštų rezultatų. Svarbiausia – nuolat tobulėti ir turėti kantrybės“, – sako vienas sėkmingiausių Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikų, treneris Justinas Beržanskis. Jo auklėtinės Greta Karinauskaitė ir Gabija Galvydytė yra Lietuvos rekordininkės, o jis pats buvo vienas iš nedaugelio vyrų, priartėjusių prie 3000 metrų kliūtinio bėgimo rungties rekordo. Pastarojo pagerinti nepavyksta jau nuo 1969 metų. J. Beržanskis pabrėžia, kad modernėjant požiūriui į bėgimą, pamažu kils ir rezultatai. Su tuo sutinka ir tarptautiniai ekspertai.
Sportas | 5 MIN.
0


Radviliškis
Joniškis
Radviliškio rajono gimnazijų mokiniai, besimokantys Radviliškio rajono jaunojo mokytojo akademijoje, dalyvavo pažintinėje ir įkvepiančioje kelionėje į Vytauto Didžiojo universitetą Kaune. Akademijos nariai – I–IV klasių gimnazistai – dalyvauja programoje, skirtoje populiarinti mokytojo profesiją, plėsti jauno žmogaus žinias apie švietimo sritį, ugdyti pedagogines kompetencijas ir suteikti galimybę pamatyti mokymosi situacijas iš arti.
Mokslas | 3 MIN.
0
Joniškio rajono savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas premijoms gauti už aukštus pasiekimus sporto, kultūros ir meno srityse.
Kultūra | 2 MIN.
0
Kelmė
Radviliškis
2025 m. gruodžio 1 d. garbingo ir ypatingo 100 metų jubiliejaus sulaukė gerbiama Elzbieta Veronika Gerbenienė iš Laugalio kaimo, Liolių seniūnijos.
Veidai | 2 MIN.
0
Gruodžio 11 d. 19 val. Radviliškio miesto kultūros centre atidaroma penkerių metų Respublikinio dailės mokytojų ir dailininkų plenero „Kurkime kartu“ kūrybos retrospektyvinė paroda. Tai išskirtinis vakaras, įprasminantis nuosekliai plėtotą meninę veiklą ir užbaigiantis 2025-uosius metus, skirtus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybos metams.
Kultūra | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Neringa
Kelmė
Neringos bendruomenę palietė skaudi netekis – į Amžinybę iškeliavo prof. dr. Valentina Burkšienė, palikusi prasmingą ir šviesų pėdsaką Neringos gyvenime.
Veidai | 3 MIN.
0
2025 m. gruodžio 1 d. garbingo ir ypatingo 100 metų jubiliejaus sulaukė gerbiama Elzbieta Veronika Gerbenienė iš Laugalio kaimo, Liolių seniūnijos.
Veidai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 5-oji – Tarptautinė savanorių už ekonominę ir socialinę plėtrą diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 5-oji – Tarptautinė savanorių už ekonominę ir socialinę plėtrą diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Yra moterų, kurios traukia savo švelnumu. O yra tokių, nuo kurių sklinda jėga, pasitikėjimas ir vidinė ugnis – tokia, kad net patys stipriausi vyrai šalia jų pasijunta nesaugiai. Astrologai sako, jog tai ne atsitiktinumas. Kai kurie Zodiako ženklai moterims dovanoja tokį charakterį, kuriam sunku atsispirti… ir dar sunkiau jam nepasiduoti.
Horoskopai | 2 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Šiandien avokadų naudą supranta ne tik mitybos specialistai – vis dažniau šis produktas patenka į kasdienius žmonių pirkinių krepšelius dėl savo maistinės vertės, moksliniais tyrimais pagrįstos naudos sveikatai bei universalumo. Pasak „Rimi“ ekspertų, avokadai dėl savo kreminės tekstūros ir subtilaus skonio lengvai įsilieja į kasdienį meniu – tinka įvairiems padažams, sumuštiniams, salotoms, makaronų patiekalams ar netgi desertams.
Virtuvė | 4 MIN.
0