PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 11 d. 10:36

Kulvos ugniagesiai įsikūrė naujuose namuose

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


317934

Jonavos rajono priešgaisrinės tarnybos Kulvos komanda švenčia įkurtuves – ugniagesiai gelbėtojai įsikūrė naujose patalpose gyvenvietės centre.

Kulvos ugniagesiai į erdvų namą Trakų g. 2 persikėlė iš senų, netinkamų naudotis patalpų Ručiūnuose.

„Šiandien mūsų tarnybai didelė šventė, nes Kulvos komanda sugrįžta ten, kur jai ir priklauso būti – į gyvenvietės centre įrengtas modernias, šiuolaikiškas patalpas.

Čia įsikūrę ugniagesiai galės tinkamai atlikti savo pareigas ir operatyviai reaguoti į iškvietimus“, – sakė Jonavos rajono priešgaisrinės tarnybos viršininkas Mantas Butvilas.

Naujų patalpų atidarymo renginyje tarnybos viršininkas dėkojo rajono merui ir savivaldybės tarybai už nuolatinę paramą ir investicijas, skiriamas gelbėtojų įrangai ir patalpų atnaujinimui.

Rajono meras M. Sinkevičius patikino, kad savivaldybė ir ateityje negailės lėšų rajono priešgaisrinei tarnybai:

„Šiandien mes ne tik atidarėme naujas patalpas, bet ir žengėme svarbų žingsnį stiprindami mūsų priešgaisrinę tarnybą, grąžinome ją į XXI amžių – tikiu, kad normalios darbo sąlygos padės užtikrinti visos bendruomenės saugumą“.

Atnaujintame erdviame name Kulvos komandos ugniagesiai įsirengė patogias budinčias patalpas, virtuvę, rūbinę, sporto salę, garažą tarnybiniam automobiliui.

Patalpų atidarymo renginyje Kulvos ugniagesius pasveikino kolegos iš Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, savivaldybės ir vietos bendruomenės atstovai, patalpas, įrangą ir ugniagesių komandą palaimino Kulvos ir Žeimių parapijos klebonas.

Jonavos rajono priešgaisrinėje tarnyboje iš viso yra šešios ugniagesių komandos: Ruklos, Užusalių, Kulvos, Žeimių, Bukonių ir Upninkų.

Rajono ir valstybinė gelbėjimo tarnybos Jonavos rajone sudaro vieningą priešgaisrinės saugos užtikrinimo sistemą, kuriai taip pat talkina ugniagesiai savanoriai.