PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 11 d. 14:43

Kūlupėnų seniūnijos moterys siekia patekti į Lietuvos rekordų knygą

Kretinga

Etaplius.LTŠaltinis: Kretingos rajono savivaldybė


308992

Kūlupėnų seniūnijos moterų klubas „Emocijos“ sumanė, kaip patekti į Lietuvos rekordų knygą: į Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos stadioną sukvietė 123 moteris, kurios vienu metu užsiėmė net 81 skirtinga veikla!

Mamos, dukros, seserys, draugės, kaimynės mokyklos stadione mezgė, šlavė, virė, bėgiojo, tapė, mankštinosi, masažavo, liejo žvakes, lankstė ir lygino drabužius, važiavo dviračiu, vežimėliuose vežiojo kūdikius, žaidė futbolą, darė makiažą, prižiūrėjo šuniuką ir kitaip stengėsi pasiekti masinį Lietuvos rekordą.

Moterų veiklos truko 5 minutes, visas procesas buvo nepertraukiamai filmuojamas, taip pat fotografuojamas, pagal tai ir bus nustatyta, ar jis atitinka rekordui pasiekti būtinus kriterijus.

Visą rekordo siekimo procesą stebėjo 2 nepriklausomi stebėtojai. Šiai užduočiai pasitelktos Kretingos rajono vicemerė Vaida Jakumienė ir jaunimo reikalų koordinatorė Inga Biliūnaitė-Rušinskė.

„Džiaugiuosi Kūlupėnų seniūnijos moterų išradingumu ir iniciatyvumu. Kretingos rajonas turi nemažai pasiekimų, kur jis pripažintas geriausiu. Siekdamos šio rekordo kūlupėniškės taip pat prisideda prie to, kad mūsų rajonas būtų išskirtinis, – sakė V. Jakumienė. – Stebėdama stadione susibūrusias moteris mačiau jų degančias akis, buvo akivaizdu, kad siekti šio rekordo joms pačioms yra be galo svarbu ir įdomu. Manau, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kai bendruomenės prisideda prie mūsų rajono garsinimo.“

Klubo „Emocijos“ pirmininkė Rita Drakšienė atskleidė, kad idėja siekti būtent tokio rekordo gimė susimąsčius, kiek daug darbų moterys geba padaryti ir kiek daug pomėgių, talentų, kuriais gali didžiuotis, jos turi. Po to, kai viena kitai ir visiems atėjusiesiems parodė, kokios Kūlupėnų bendruomenės moterys gabios, netgi kilo mintis ateity surengti jų darbų parodą.

Rekordas, kai vienu metu ne mažiau kaip 100 moterų užsiima ne mažiau kaip 50-čia skirtingų veiklų, Lietuvoje dar nėra fiksuotas. Ar Kūlupėnų seniūnijos moterys įsirašys į Lietuvos rekordų knygą, paaiškės po to, kai bus išnagrinėta paraiška rekordui siekti. Ji Lietuvos rekordų akademijos bus nagrinėjama nuo 2 iki 6 savaičių.