PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 8 d. 15:24

Kretingos rajono šimtukininkams – mero padėkos ir premijos

Kretinga

Kretingos r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kretingos r. savivaldybės nuotr.


313318

Aukščiausiais – 100-to balų – įvertinimais valstybinius brandos egzaminus išlaikę Kretingos rajono abiturientai, taip pat baigusieji mokyklą su pagyrimu ir jų mokytojai pagerbti Kretingos rajono savivaldybės mero Antano Kalniaus padėkomis ir premijomis. Kretingos muziejuje vykusioje šiųmetėje rajono abiturientų, jų mokytojų ir tėvų pagerbimo šventėje pasidžiaugta net 13-ka sėkmingiausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusių mokinių.

Kretingos rajono abiturientai šiemet pelnė 16 šimtukų (pernai – 23): 5 – iš lietuvių kalbos ir literatūros, 4 – iš užsienio kalbos (anglų), 3 – iš matematikos, 2 – iš geografijos, po 1 – iš fizikos ir istorijos.

Ši brandos egzaminų sesija sėkmingiausia buvo viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazijos auklėtiniui Tomui Valiūnui – moksleivio žinios aukščiausiais balais įvertintos net keturis kartus. T. Valiūnas 100-tu balų išlaikė lietuvių kalbos ir literatūros, anglų, geografijos ir istorijos egzaminus. Gabus moksleivis yra pasižymėjęs ir kaip rašytojas – išleido detektyvinį romaną „Lažybos prie karsto“.

Iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino aukščiausią įvertinimą pelnė Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos auklėtinė Samanta Gagilaitė (mokyklą baigė su pagyrimu), Pranciškonų gimnazijos abiturientai Augustė Grikštaitė, Agnė Motužytė ir T. Valiūnas, Darbėnų gimnazijos moksleivė Gabija Šimkutė.

Aukščiausiais balais įvertintos Pranciškonų gimnazijos abiturientų T. Valiūno, Sido Čepelevo, Miglės Melnikovos ir Nedo Stropaus anglų kalbos žinios.

Valstybinį matematikos egzaminą šimtuku išlaikė viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazijos auklėtiniai Martynas Baltūsis, Martyna Kripaitė (brandos atestatas su pagyrimu) ir J. Pabrėžos universitetinės gimnazijos abiturientas Gintas Žutautas.

Kretingos rajone 100-to balų įvertinimą iš geografijos egzamino pelnė viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazijos auklėtiniai T. Valiūnas ir Rokas Pauliukonis (įteiktas brandos atestatas su pagyrimu).

100-tu balų įvertintos viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazijos auklėtinių Juliaus Anužio (įteiktas brandos atestatas su pagyrimu) fizikos žinios ir taip pat šią gimnaziją baigusio T. Valiūno istorijos žinios.

„Kad ir kaip jums gyvenime seksis, vis tiek grįžkite į Kretingą – mes visada džiaugsimės jumis, – įteikdamas padėkos raštus kalbėjo meras A. Kalnius. – Ir prisiminkite, kad gyvenime svarbiausia, jog išliktumėte žmonėmis, – tais, kuriuos augino jūsų tėvai ir mokytojai.“

Pagerbimo šventėje dalyvavusi Kretingos rajono vicemerė Vaida Jakumienė sėkmingiausiems abiturientams linkėjo nebijoti klupti ir keltis, nes tik taip surandamas tikrasis gyvenimo kelias, Savivaldybės administracijos direktorė Vilma Preibienė pabrėžė, kad svarbu turėti tikslą ir jį įgyvendinti. Prie sveikinimų prisidėjo ir Švietimo skyriaus vedėja Asta Burbienė.

Valstybinius brandos egzaminus 100-tu balų išlaikiusiems abiturientams skirta 400 eurų dydžio premija už kiekvieną egzaminą, įvertintą šimtuku. Abiturientą ruošusiam mokytojui – 200 eurų premija.

400 eurų premija skirta ir abiturientams, gavusiems brandos atestatus su pagyrimu.

Šiais metais Kretingos rajone valstybinius brandos egzaminus laikė 288 Kretingos rajono abiturientai ir 96 Klaipėdos Ernesto Galvanausko Kretingos filialo mokiniai.