PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 30 d. 14:30

Kremlius teigia, kad Venesuelos opozicija „turi pripažinti“ pralaimėjimą

Pasaulis

Venesuelos vėliava. Unsplash.com nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


311995

Kremlius antradienį pareiškė, kad Venesuelos opozicija turi pripažinti, jog pralaimėjo prezidento rinkimus, kai protestuotojai išėjo į gatves, nesutikdami su oficialiais rezultatais, pasak kurių, pergalę iškovojo Nicolas Maduro.

Daug kitų šalių, įskaitant devynias Lotynų Amerikos šalis, suabejojo rinkimų rezultatais, o šalies saugumo pajėgos pirmadienį į protestuotojus šaudė ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis.

„Matome, kad opozicija nenori susitaikyti su pralaimėjimu. Tačiau manome, kad ji privalo tai padaryti“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Maskva remia N. Maduro, o prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasveikino jį su pergale.

D. Peskovas antradienį taip pat perspėjo kitas šalis, kurių jis neįvardijo, nesikišti į šalies politiką.

„Labai svarbu, kad bandymų pakreipti situaciją Venesuelos viduje nekurstytų trečiosios šalys ir kad Venesuela būtų laisva nuo išorės įtakos“, – sakė jis.

Maskva reguliariai kaltina protestuotojus prieš vyriausybę šioje šalyje ir jos sąjungininkėse, kad juos finansuoja ar kursto Vakarai.

Antradienį Venesueloje laukiama naujų protestų, o N. Maduro rinkimų štabas taip pat paragino surengti atsakomąsias eitynes, kuriomis būtų atšvęsta jo deklaruojama pergalė.