PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 17 d. 15:25

Kremlius neigia, kad Rusijos puolimas Charkivo srityje nepavyko

Pasaulis

Karas Ukrainoje. Facebook.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


310002

Kremlius trečiadienį paneigė, kad didelis antžeminis puolimas Ukrainos šiaurės rytinėje Charkivo srityje nepavyko.

Išvakarėse Rusijos pareigūnai pareiškė uždarysią keliolika pasienio kaimų, kad apsaugotų civilius gyventojus nuo ukrainiečių apšaudymo.

Gegužę Rusija netikėtai surengė puolimą Charkivo srityje, besiribojančia su Rusijos Belgorodo sritimi, siekdama nustumti Ukrainos pajėgas atgal ir, anot prezidento Vladimiro Putino, sukurti „buferinę zoną“ .

Tačiau antradienį Belgorodo srities gubernatorius paskelbė, kad dėl nuolatinio bombardavimo bus apribotas visuomenės patekimas į 14 pasienio kaimų.

Trečiadienį Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, paklaustas, ar šis sprendimas reiškia, kad Charkivo puolimas žlugo, atsakė: „Ne, tai to nereiškia.“

„Ši operacija tęsiasi ir bus tęsiama tol, kol bus sėkmingai užbaigta“, – žurnalistams sakė jis.

„Tačiau, nors jis dar nebaigtas, barbariški Kyjivo režimo išpuoliai prieš civilinę infrastruktūrą tęsiasi. Siekiant imtis būtinų priemonių gyventojų saugumui užtikrinti, pradedama nauja praktika“, – pridūrė jis.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas antradienį sakė, kad nuo 2022 metų vasario, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, regione žuvo daugiau kaip 200 žmonių ir dar šimtai buvo sužeisti.

Gubernatorius pridūrė, kad nuo ateinančio antradienio įvažiavimas į pasienio zoną bus ribojamas, o per patikros punktus bus leidžiama įvažiuoti tik suaugusiems vyrams su neperšaunamomis liemenėmis ir šalmais, važiuojantiems šarvuotais automobiliais.

Šiais metais Ukraina suintensyvino išpuolius Rusijos teritorijoje.

Ji teigia, kad tai yra pagrįstas atsakas į Maskvos agresiją.

Praėjusią savaitę per Ukrainos smūgius Belgorodo srityje per vieną parą žuvo keturi žmonės, o dar 20 buvo sužeisti.

Gegužę Maskvai pradėjus puolimą, Ukraina buvo priversta sutelkti karius, kad sustiprintų Charkivo sritį.

Nuo to laiko Rusijos kariai skelbė rytinėje Donecko srityje pasiekę keletą nedidelių teritorinių laimėjimų.

Tačiau kai kurie karo analitikai teigia, kad tikrasis Maskvos tikslas galėjo būti priversti Ukrainą atitraukti karius iš kitų fronto linijos rajonų.