PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 19 d. 13:24

Kremlius: atsižvelgdami į Kursko puolimą nesikalbėsime su Ukraina

Pasaulis

Kurskas. Scanpix nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


314483

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad nesikalbės su Ukraina dėl jos įsiveržimo į Rusijos Kursko regioną, kuris tęsiasi jau antrą savaitę ir kuris užklupo Maskvą netikėtai.

Rugpjūčio 6 dieną Kyjivas pasiuntė savo karius per sieną – tai didžiausias toks puolimas nuo tada, kai Maskva 2022 metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Keli Ukrainos pareigūnai, įskaitant prezidentą Volodymyrą Zelenskį, pareiškė, kad Ukraina bando sukurti „buferinę zoną“ Rusijoje ir apsaugoti savo gyventojus nuo rusų smūgių. Maskva šį puolimą pasmerkė.

Kyjivas taip pat teigė, kad įsiveržimu į Rusijos teritoriją siekiama priversti Maskvą derėtis sąžiningomis sąlygomis ir priartinti taiką.

„Dabartiniame etape, atsižvelgiant į šią eskapadą, mes nesikalbėsime“, – Kremliaus patarėjas Jurijus Ušakovas sakė socialinio tinklo „Telegram“ Rusijos kanalui „Shot“ ir pridūrė, kad „šiuo metu būtų visiškai nederama pradėti derybų procesą“.

Paklaustas, kada galėtų prasidėti abiejų šalių derybos, jis atsakė: „Nežinau, viskas priklauso nuo situacijos mūšio lauke, taip pat ir Kursko srityje.“

Ukrainos prezidentas savo ruožtu pirmadienį pareiškė, kad jo kariai vykdo savo tikslus per puolimą Rusijos Kursko regione.