PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 16 d. 16:11

Kova Saulės rinkimų apygardoje įgauna pagreitį: vienas kandidatas nori debatų, kitas tai vadina reklama

Šiauliai

Domas Griškevičius (kairėje) ir Antanas Sireika. Dainiaus Labučio ir Oresto Gurevičiaus (ELTA) nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


324270

Šiaulių Saulės rinkiminėje apygardoje Seimo rinkimų antrajame ture dalyvaujantys kandidatai, panašu, pradėjo antrojo turo kovą. Kiek mažiau rinkėjų pasitikėjimo (17,98 proc.) pirmajame rinkimų ture sulaukęs dabartinis Seimo narys Domas Griškevičius socialiniame tinkle pareiškė nusivylimą savo oponento Antano Sireikos (20,74 proc. rinkėjų balsų) atsisakymu dalyvauti viešuose debatuose. Tuo tarpu, Antanas Sireika sako su rinkėjais bendraujantis, į sulauktus klausimus atsakantis, o oponento kritika jo atžvilgiu – rinkiminė reklama.

Savo socialinio tinklo paskyroje antros kadencijos parlamente siekiantis Demokratų „Vardan Lietuvos“ kandidatas Saulės rinkiminėje apygardoje Domas Griškevičius neslėpė nusivylimo, kad vieši debatai „Žinau, ką renku“ yra atšaukti, nes jo oponentas antrajame rinkimų ture, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos atstovas, dabartinis Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Antanas Sireika atsisakė juose dalyvauti.

„Vakar po darbų gavau skambutį iš „Žinau, ką renku“ organizatorių, kurie informavo, kad ketvirtadienį suplanuoti Saulės apygardos kandidatų – Domo Griškevičiaus ir Antano Sireikos debatai atšaukiami. Kaip suprantu, per visą rinkimų kampaniją taip ir neturėsiu progos debatuose su oponentu apsikeisti savo požiūriais įvairiausiuose klausimuose. Apmaudu, mat visada galvojau, kad politika yra pirmiausiai idėjų kova, savo pozicijų pristatymo erdvė ar geriausių sprendimų problemoms spręsti paieškų vieta. Viešai kviečiu Antaną Sireiką pasiūlyti jam tinkamą vietą ir laiką, savo debatų moderatorių ar savo debatų taisykles, kurių metu galėtume viešai atsakyti į gyventojų klausimus, pateikti savo pozicijas jiems rūpimais klausimais. Manau, kad šiauliečiai tikrai nusipelno pagarbių diskusijų ir debatų prieš jiems priimant savo sprendimą dėl savo apygardos atstovo LR Seime“, – socialinio tinklo paskyroje rašė Domas Griškevičius.

„Seimo narys galėtų būti mandagesnis“

Portalo redakcija telefonu susisiekė su antrajame Seimo rinkimų ture Saulės rinkimų apygardoje dalyvausiančiu Antanu Sireika. Jis sutiko trumpai pakomentuoti openento žodžius.

„Aš galvoju, kad tie debatai negali pakeisti rinkėjų nuomonės. Tai vienas dalykas. Kitas dalykas, man nepatinka Domo toks tonas. Aš tikėjausi, kad jis, kaip Seimo narys, galėtų būti taktiškesnis, mandagesnis žmogus, o ne vadinti bailiu ar dar kažkaip. Ir nesiruošiu aš čia vaidinti kažkokį riterį, eiti į kažkokias dvikovas. Visai čia netinkamas nei momentas, nei to reikia“, – sakė Antanas Sireika.

Paklaustas ar dalyvavimas debatuose nebūtų geras sprendimas jį palaikančių arba dar neapsisprendusių rinkėjų atžvilgiu, pašnekovas sako, kad susitikimų su jais nevengia.

„Aš dalyvausiu. Jau esu numatęs, kur dalyvausiu su savais rinkėjais. Ir ne tik debatuose dalyvausiu. Atsakysiu į jų klausimus. Čia man yra pirmas kartas. Aš pirmą kartą dalyvauju tokiuose rinkimuose. Reikia apgalvoti savo veiksmus. Praėjusios dar tik trys dienos po pirmojo turo, todėl nenoriu šnekėti beleko“.

Antanas Sireika naujienų portalui Etaplius.lt teigė nevengiantis dalyvauti debatuose ir diskutuoti viešai.

„Buvau Pastoraciniame centre rengtuose debatuose. Buvau Vilniuje, televizijoje. Į interviu atsakinėju. Štai ir su jumis kalbu. Dar kitas portalas skambino. Atsakinėju ir dalyvauju. Ir nesiruošiu nuo nieko slėptis. Čia jis (red. Domas Griškevičius) nori sau daugiau reklamos, o ne parodyti savo išmintį ar dar kažką. Yra gyvenimiška patirtis. Kokia yra žmonių pagarba, tokia ji ir bus. Ir tai nieko čia nepakeisi“, – pokalbį baigė Antanas Sireika.

Ar kandidatai vis dėlto susitiks bendruose debatuose – parodys laikas. Antrasis Seimo rinkimų turas – spalio 27 dieną.